Virusul originar din Rusia este cu atât mai periculos cu cât este rezistent atât la anticorpi, iar vaccinurile anti-Covid nu îi cauzează probleme.

Citeste si: Este criză în spitale. Lipsește medicamentul care trezește pacienții din anestezie

Cercetătorii americani, inclusiv cei de la Universitatea de Stat din Washington din SUA, au descoperit că proteinele spike din virusul liliecilor – numit Khosta-2 – pot infecta celulele umane și că este rezistent atât la anticorpi, cât și la serul de la indivizii vaccinați pentru Sars-CoV.

-2.

Astfel de viruși care circulă în fauna sălbatică din afara Asiei „sunt o amenințare pentru sănătatea globală”, spun oamenii de știință citați de  The Independent.

Ce este virusul Khosta-2 

Specialiștii spun că atât Khosta-2, cât și virusul Covid aparțin aceleiași subcategorii de coronavirusuri cunoscute sub numele de sarbecovirusuri.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Cercetarea noastră demonstrează în continuare că sarbecovirusurile care circulă în fauna sălbatică din afara Asiei – chiar și în locuri precum vestul Rusiei, unde a fost găsit virusul Khosta-2 – reprezintă, de asemenea, o amenințare pentru sănătatea globală și pentru campaniile de vaccinare în curs împotriva Sars-CoV-2”, au scris oamenii de știință în revista PLOS Pathogens.

Citeste si: Doi fraţi români, executaţi în stil mafiot în Belgia. Au fost găsiți împușcați în cap lângă un lac

Cercetătorii solicită dezvoltarea de vaccinuri universale pentru a proteja împotriva sarbecovirusurilor în general, în loc de doar împotriva variantelor cunoscute ale virusului Sars-CoV-2.

khosta 2

Specialiștii spun că atât Khosta-2, cât și virusul Covid aparțin aceleiași subcategorii de coronavirusuri

[Sursa foto: Twitter]

Este nevoie de vaccinuri cu aplicare mai generală

Medicii au observat că vaccinurile nu reușesc să acopere o listă de viruși care este în continuă schimbare.  

„Din păcate, multe dintre vaccinurile noastre actuale sunt concepute pentru viruși specifici pe care știm că infectează celulele umane sau cei care par să prezinte cel mai mare risc de a ne infecta.

Dar aceasta este o listă care este în continuă schimbare. Trebuie să extindem designul acestor vaccinuri pentru a proteja împotriva tuturor sarbecovirusurilor”, a spus coautorul studiului Michael Letko într-un comunicat.

Virusul SARS-CoV-2 a fost o nouă tulpină de coronavirus, care a fost identificată pentru prima dată în orașul chinez Wuhan în decembrie 2019 și ar fi fost transmisă de la lilieci la oameni.

Carantina din Wuhan și din alte orașe din jurul Hubei nu a reușit să țină sub control focarul și virusul s-a răspândit rapid în alte părți ale Chinei continentale și în întreaga lume


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si