Stoyanka Mutafova, supranumită "regina comediei bulgăreşti", a debutat în anul 1945, când a interpretat rolul unei servitoare în spectacolul "Vicleniile lui Scapin", de Moliere.

Citeste si: Clara Bomboe, Director de programe Kanal D, premiata la „Gala Femeilor care daruiesc sanatate”

A cunoscut faima în Bulgaria după ce a apărut în mai multe comedii şi programe de divertisment televizate iar la vârsta de 94 de ani a susţinut un turneu teatral organizat în America de Nord şi Europa.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Actriţa a continuat să joace în spectacole şi emisiuni TV până în urmă cu câteva luni şi a primit numeroase premii pe parcursul îndelungatei sale cariere.

Citeste si: Luis Lazarus, sfâșiat de durere. Femeia care l-a crescut s-a dus: „Odată cu ea se stinge și orice amintire din copilaria mea!”

Citeste si: Victorie URIAȘĂ a naționalei României la mondialul de handbal! Am învins Ungaria în ultima secundă și mergem mai departe

"O persoană incredibil de bună şi de amabilă a plecat dintre noi", a declarat vineri premierul bulgar Boyko Borissov.

"Va rămâne pentru totdeauna un simbol al teatrului bulgar".

Stoyanka Mutafova, considerată pe plan local cel mai vârstnic actor de teatru în activitate după moartea actorului rus Vladimir Zeldin în 2016 la vârsta de 101 ani, a declarat pentru Reuters că nu a regretat niciodată decizia sa de a deveni actriţă. "Dacă aş avea din nou 20 de ani, aş deveni tot actriţă", a mărturisit Mutafova într-un interviu, realizat în urmă cu doi ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si