Nouă tranșă de vaccin anti-COVID de la compania Moderna va fi depozitată la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare dozele vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Până în prezent, România a primit 637.200 de doze Moderna, iar 425.857 au fost utilizate deja pentru imunizarea populației.

Citeste si: Medicul Gheorghiță a anunțat rata de dezvoltare a reacțiilor adverse la vaccinurile anti-COVID

Targetul de vaccinare impus de premierul Florin Cîțu

​​Premierul Florin Cîțu este optimist că obiectivul propus ca 5 milioane de români să se vaccineze până la 1 iunie va fi atins. El spune că în perioada următoare rata de vaccinare va crește.

„Anul trecut când oamenii voiau să meargă în concedii era nevoie de un test PCR. A crescut numărul de teste voluntare”, a spus Cîțu zilele trecute, la TVR.

Șeful CNCAV a anunțat marți schimbări importante în procesul de vaccinare din România.[Sursa foto: Facebook / Moderna]

Cu alte cuvinte, tot mai mulți români doritori să plece în vacanță în această vară s-ar îndrepta către centrele de vaccinare.

„Avem un obiectiv important la 1 iunie 5 milioane de persoane vaccinate. Pentru români trebuie să fie foarte clar că dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem din nou la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanţe, trebuie să ne vaccinăm”, a mai spus premierul.

Citeste si: Florin Cîțu: „Suntem, în ceea ce priveşte pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val trei”

Noi schimbări importante în procesul de vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a declarat marți, într-o conferință de presă că alegerea altui centru de vaccinare pentru rapel decât cel unde a fost făcută prima doză va fi posibilă de la sfârșitul acestei săptămâni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Șeful CNCAV a anunțat și alte schimbări importante în procesul de vaccinare din România.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat și organizarea unui maraton al vaccinării în Bucureşti, între 7 şi 9 mai. Acesta va avea loc la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță anunță schimbări importante în procesul de vaccinare (VIDEO)

Începe vaccinarea la medicii de familie cu Johnson&Johnson

Şeful CNCAV a mai informat că, în prima săptămână din luna mai, "foarte probabil", va începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare pentru a facilita comunicarea.

Numărul de telefon al fiecărui centru va fi afişat în platforma de imunizare, pentru a se putea legătura direct.

În același timp, din 4 mai începe vaccinarea la medicii de familie cu Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză. În prima etapă, circa 25 de doze vor fi distribuite pentru fiecare medic de familie.

Valeriu Gheorghiţă a mai anunţat că, începând de miercuri, în centrele Pfizer va creşte, de la 84 la 96,  numărul mediu de persoane imunizate în fiecare zi. "S-au făcut notificări în acest sens pentru a merge la capacitate

maximă, având în vedere că în această săptămână a fost recepţionată cea mai mare tranşă de vaccinuri de la compania Pfizer, de circa 725.000 de doze", a precizat el, într-o conferinţă de presă.

 

 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si