Frigul a pus stăpânire pe România în această noapte. S-au înregistrat cele mai scăzute valori ale temperaturii de la începutul iernii, datorită prezenței unui val de aer polar peste țara noastră. Cel mai frig a fost în Vâlcea, temperatura ajungând până la -23 de grade. Minimele au coborât la 0ra 7.00 până la valoarea de -18 grade, la Iezer, în Bistrița Năsăud. Valorile au fost măsurate marți dimineață la ora 7.00

potrivit ANM.

Cele mai scăzute temperaturi de la începutul sezonului rece și implicit din 2019 s-au înregistrat marți noaptea, pe toată suprafața țării. Cea mai joasă temperatură s-a înregistrat la Obârșia Lotrului, în Vâlcea: – 23 de grade. La Târgu Lăpuș, în Maramureș, au fost – 22 de grade în cursul nopții de luni spre marți, iar la Stâna de Vale, în Bihor, – 21 de grade.

Spre dimineață, la București, minimele au coborât până la -10 grade, la fel ca la Bistrița. La Cluj Napoca a fost și mai frig, -14 grade, -16 la Baia Mare, -10 la Deva, -11 la Timișoara și Craiova, -5 la Buzău și Constanța, -6 la Medgidia, -14 la Botoșani și Suceava, -12 la Vaslui, -9 la Focșani și Brăila.

De menționat că ”polul frigului” de la Miercurea Ciuc (-17 grade Celsius marți dimineață) a fost detronat de valoarea din Vâlcea.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cele mai scăzute temperaturi de la începutul sezonului rece și implicit din 2019 s-au înregistrat marți noaptea, pe toată suprafața țării.

Cea mai joasă temperatură s-a înregistrat la Obârșia Lotrului, în Vâlcea: – 23 de grade. La Târgu Lăpuș, în Maramureș, au fost – 22 de grade în cursul nopții de luni spre marți, iar la Stâna de Vale, în Bihor, – 21 de grade. Spre dimineață, la București, minimele au coborât până la -10 grade, la fel ca la Bistrița. La Cluj Napoca a fost și mai frig, -14 grade, -16 la Baia Mare, -10 la Deva, -11 la Timișoara și Craiova, -5 la Buzău și Constanța, -6 la Medgidia, -14 la Botoșani și Suceava, -12 la Vaslui, -9 la Focșani și Brăila. D

În continuare ne aflăm sub o masă de aer rece, ce va determina temperaturi scăzute, mai ales în această noapte, în jurul valorii de minus 10 grade.

Un alt episod extrem este aşteptat de mâine seară, când, deasupra ţării noastre, o masă de aer cald venită dinspre Marea Mediterană se va ciocni cu o masă de aer rece, din nordul Europei.

Moldova va fi regiunea cea mai afectată de ciocnirea dintre cele două fronturi atmosferice. Începând de miercuri noaptea, în estul României ne putem aştepta la viscol şi căderi masive de zăpadă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Preventiv, Poliţia Rutieră a sporit controalele în regiunile unde drumurile sunt dificile pe timp de iarnă.

Potrivit prognozelor, episodul de iarnă grea pe care îl traversăm va dura aproape două săptămâni.

Ninsorile şi gerul aduc au însă şi partea lor frumoasă: privelişti de vis pentru cei care urcă pe munte. În Maramureş, un turist a ajuns până pe Vârful Igniş, iar efortul a meritat, pentru că peisajele sunt impresionante. Absolut totul este îngheţat, inclusiv staţia meteo aflată la 1300 de metri altitudine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si