Premierul Jean Castex a anunțat faptul că „vânzarea produselor care sunt deja interzise în magazinele de proximitate va fi interzisă și în supermarketuri”. Decretul care definește articolele esențiale autorizate pentru vânzare a fost publicat marți în buletinul oficial. 

Vânzarea produselor neesențiale va fi interzisă

Începând de miercuri, din marile magazine vor putea fi cumpărate doar produsele considerate esențiale – produse alimentare, mâncare pentru animale de companie, echipamente informatice, software și telefoane, echipament de muncă (șorțuri, salopete), ziare și articole de papetărie, articole de toaletă, igienă, produse pentru îngrijirea copiilor, produse de parafarmacie (pansamente,

alcool 90 ° etc.), produse de curățenie, produse pentru întreținerea și repararea vehiculelor și produse și instrumente necesare pentru grădinărit sau agricultură.

Citeste si: Klaus Iohannis respinge ideea testării în masă a populației. "Așteptăm să vedem ce rezultate are Slovacia"

Citeste si: Numărul unităţilor de învăţământ aflate în scenariul roşu a trecut de 4.000

Micii comercianți au criticat această decizie a Guvernului

Măsura a fost luată pentru stabilirea „echității”, încât astfel de produse nu mai pot fi vândute nici în micile magazine de proximitate, închise pe perioada carantinei. De altfel, în ultimele zile, micii comercianți au fost foarte critici la adresa Guvernului, pentru că restricțiile i-au obligat să-și închidă afacerile, în timp ce supermarketurile au rămas deschise.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Sursa: Nice-Matin

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si