Vreme neobișnuită în România! Meteorologii au anunțat vreme rea în țara noastră, iar temperaturile ridicate vor întârzia să apară în următoarea perioadă, informează WOWBiz.

Cât a ajuns să măsoare stratul de zăpadă?

La munte ninge, iar în zona montană înaltă este cod galben de ninsori. În unele zone, stratul de omăt a ajuns să măsoare chiar și 15 cm, așadar drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire.

Citește și: Prognoza meteo de Florii, 1 Mai și Paște 2024, anunțată de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele două săptămâni?

De exemplu, în stațiunea Rânca ninge deja de noaptea trecută. Zona de nord a județului Gorj se află sub cod galben de ninsori până la ora 12, iar pe DN 7A, între Voineasa și Vidra, ninge de asemenea abundent. În Craiova, un reprezentant DRDP a anunțat că se circulă în condiții de iarnă, însă nu au fost înregistrate evenimente neplăcute în trafic.

„Această perioadă cu ninsori va mai dura cel puțin pentru zona montană înaltă și pe parcursul următoarelor zile, însă nu vor fi cantități foarte însemnate de precipitații, cel puțin pentru zona respectivă. Într-adevăr, ninsorile pentru această perioadă nu sunt ceva neobișnuit, mai ales în zona montană înaltă.

Vorbim despre luna aprilie, lună în care la munte e firesc să ningă, lună care face tranziția dintre sezonul rece și cel cald, așadar nu sunt neobișnuite astfel de fenomene și manifestări”, a declarat reprezentantul ANM, pentru sursa citată mai sus.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Alertă ninsoare România

Imagine reprezentativă pentru ninsoare.

[Sursa foto: iStock]

Totodată, meteorologii au anunțat că în zona Carpaților Meridionali și a celor de Curbură, la altitudini de peste 1500 de metri va intra în vigoare un cod galben de ninsori începând din această seară, de la ora 18:00, și va ține până marţi, la ora 12:00.

Citește și: Veste proastă despre progresul privind schimbarea climatică în 2024. "Este un fapt nemaivăzut"

Și Caraş- Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi sunt parțial sub cod galben de ninsoare.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Alertă ninsoare România

Imagine reprezentativă pentru ninsoare.

[Sursa foto: iStock]

De Paște vremea s-ar putea să se încălzească, însă, în anumite stațiuni, zăpada s-ar putea menține.

”Estimarea pentru următoarele patru săptămâni și mai ales și ultima intervalul 29 aprilie – 6 mai, care cuprinde perioada Sărbătorilor pascale, arată o vreme ușor mai caldă în jumătatea estică, cu abateri termice pozitive mai mari chiar în zona litoralului. Acest lucru poate indica faptul că în perioada respectivă putem să avem o vreme în general frumoasă”, a

spus Elena Mateescu, conform Gândul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si