Este alertă într-o școală din Sectorul 5 al Capitalei. Elevii se plâng că sunt ciupiti de ploșnițe în timpul orelor, si mai mult decât atât, au ajuns să care insectele pe haine acasă. În timp ce acești paraziți par să fie imuni chiar și la dezinsecții, specialiștii avertizează că ploșnițele pot ascunde amenințări și mai mari pentru sănătatea copiilor, a transmis Christian Sabbagh.

Invazia ploșnițelor, elevi terorizați

Coșmarul acestor elevi care învață la o scoală din Sectorul 5 al Capitalei ar fi început în urmă cu 3 săptămâni. De atunci și până acum ploșnițele nu doar că s-au înmulțit, dar mulți dintre copii au venit acasă cu insectele parazite.
Deși conducerea școlii spune că NU a asistat nepăsătoare, teroarea continuă.

,,La începutul lunii a fost făcută dezinsecția în sălile de clasa, iar la două săptămâni după aceea procesul a fost reluat. Însă pare că problemele nu s-au rezolvat pentru că elevii s-au întors din nou cu ploșnițele acasă. Autoritățile anunță acum o a treia rundă de dezinsecție'', a transmis Alexandra Cosman, reporter Știrile Kanal D.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Specialiștii avertizează însă că prezența ploșnițelor ascunde de obicei și alți factori care pot pune sănătatea copiilor în pericol.

Adrian Marinescu, medic infecționist: Faptul că ele există, înseamnă că acolo sunt niște probleme legate de igienă și în mod clar atunci pot apărea și alte probleme de sănătate. Și înseamnă că așa cum există ploșnițele pot exista și alte probleme care să însemne toxiinfecții așlimentare, poate fi vorba de lipsa de igienă a alimentului.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Cri, cri, cri, greier gri, nu credeam că te-om găti! Preferă sau nu românii să mănânce insecte?

Invazia ploșnitelor de la această școală din Capitală nu este nicidecum un caz izolat, ci în ultimul timp tot mai mulți bucureșteni s-au plâns de atacul acestor insecte. Pentru a avea o imagine cât mai clară a infestării cu ploșnițe în București, o firmă de dezinsecție a făcut publică o hartă cu zonele în care a intervenit pentru a scăpa de ele. Practic, în ultimul an a fost nevoie de intrevenții peste tot în oraș.

Specialiștii susțin că în ultimele luni, ploșnițele au fost aduse și din vacanțe, mai ales din destinațiile precum Paris. Acolo unde 11% din gospodării au fost invadate în vară de astfel de insecte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si