„Eleganță, rafinament și multă disciplină. Sunt cuvintele care definesc baletul, unul dintre cele mai populare sporturi printre fetițe. Părinții le trimit pe cele mici la cursuri ca să învețe grația și postura corectă, dar rămân surprinși de cum se dezvoltă și pe partea emoțională. Fac mai ușor față durerii și au o ambiție de om mare. Am stat și noi de vorbă cu micile balerine și iată ce ne-au spus”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Baletul: grație și disciplină

Îmbrăcate în tutu și pe poante, micuțele se antrenează aproape zilnic în sala de sport pentru a-și îndeplini visul de a deveni balerine pe marile scene ale lumii.

Cele mai multe fetițe au ales chiar ele acest sport, inspirate de prințesele lor favorite.

Citește și: VIDEO- Înfoliatul bagajelor, sport național în România. În timp ce unii înfoliază acasă, alții plătesc la aeroport pentru acest serviciu

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Îmi plac mișcările foarte mult”, a spus o cursantă.

Alina e instructor de balet și vede cum, sub ochii ei, copilele se transformă în adevărate domnișoare.

Baletul poate fi practicat încă de la vârsta de 2 ani.

Cu cât învață mișcările mai devreme, cu atât le vor face mai natural.

Dar poate cel mai mare beneficiu al baletului este sentimentul că cei mici aparțin unui grup. Învață să se coordoneze cu ceilalți copii și să-și depășească timiditatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si