Patriarhia a anunțat că anul acesta Agheazma Mare nu va mai fi împărțită credincioșilor din vase mari, ca până acum ci aceasta va fi îmbuteliată în sticle individuale tocmai pentru a fi evitată aglomerarea.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Slujba de sfințire a apei se va săvârși mâine, pe 5 ianuarie astfel încât până seara întreaga cantitate din Aghiasma Mare să fie îmbuteliată în sticle de un litru. Acestea vor fi oferite credincioșilor pe 6 ianuarie, începând cu ora 7, la Slujba de Bobotează.

2021- Boboteaza altfel din cauza pandemiei de coronavirus

De asememea, reprezentanții Patriarhiei au mai precizat că evenimentele liturgice se vor desfășura cu respectarea regulilor sanitare: adică vor fi amenajate culoare speciale de acces, iar credincioșii vor trebui să poarte masca de protecție și să păstreze o distanță de cel puțin 1,5 metri.

„Dacă este să vorbim despre ceremoniile de sfințire a apei Dunării care se făceau an de an atât la Galați, cât și la Brăila, acestea au fost anulate complet. Așadar, nici ritualul aruncării Crucii Sfinte în Dunăre nu se va ține”, relatează corespondentul Kanal D la Galați, Iuliana Basalic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si