Bruscați, loviți și lăsați să plângă minute în șir de către îngrijitoare, copiii dintr-un centru educațional din Sectorul 5 al Capitalei au fost supuși zile întregi unor tratamente greu de privit. Toate acestea, pe bani mulți. 2000 de lei era taxa lunară în baza căreia micuții ar fi trebuit să beneficieze de masă și îngrijire.

Copii bruscați de îngrijitoare

Sunt lăsați foarte mult timp să plângă! Copilul meu a fost lăsat foarte mult timp să plângă!,

a declarat un părinte.

E mărturia părintelui unuia dintre copiii care au fost chinuiți la creșă.

Unul dintre copii a fost ținut 3 o și ceva în scaun din acela de bebeluș pe motiv că este mai neastâmpărat! L-au luat, l-au trântit în scaun și l-au lăsat acolo!, a declarat alt părinte.

Uitându-mă am văzut și alți copii agresați, la un moment dat unul un copil a luat o piesă de lego și a aruncat-o, iar una dintre educatoare se vede cum îl ia și îl sucește că a aruncat acea piesă de lego, a continuat altul.

Am simțit că mi se rupe sufletul! Vă spun sincer că am simțit că mi se rupe sufletul!, a mai spus un părinte.

Comportamentul deviant a fost observat în scut timp și de către alți părinți.

Tras de mână într-un mod bruscant care nu e ok, trântit pe jos, copilul plângea foarte mult...

Nu i s-a dat apă... Ni s-a spus că are niște probleme și că ar trebui să mergem la un terapeut cu el! Ne-am gândit că se ocupă mult mai bine față de creșele de stat..dar se pare că nu e așa!, a declarat alt părinte.

Imaginile au fost distribuite inclusiv pe grupurile de părinți care au cerut de îndată explicații.

- Îi veți cere explicații doamnei director?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

- Clar! Vreau să văd și eu imaginile pentru că ea ne-a trimis alte imagini în care totul era bine și frumos!, a mărturisit un părinte.

Nu mi se pare normal! Eu am 3 copilași, dar pt niciunul nu sunt de acord cu bătaia...cu pedeapsa da, dar cu bătaia nu. Și să-l aduc aici să mi-l bată..., a declarat alt părinte.

Pe termen lung, starea interioară a copiilor, care se vede că în acele momente au fost zgâlțâiți, trași, va forma tipare de comportament care ulterior se vor regăși și în relațiile cu ceilalți, a declarat Elena Gheoculescu, psihoterapeut.

Sâmbătă, directoarea centrului i-a chemat de urgență pe părinți într-o ședință în care a anunțat că îngrijitoarea cu pricina a fost concediată. Acum femeia spune că îi pare rău și că un astfel de comportament nu poate fi tolerat.

Doamna nu mai lucrează la noi din secunda în care am luat la cunoștință. Nu am știut, nu mi s-a adus la cunoștință, ulterior după ce am vizionat camerele mult mai mult timp am constatat că sunt momente singulare și care apar în momente de criză, în sensul că în momentul în care un copil este un pic mai neastâmpărat, firesc și normal, doamna nu știe să îl gestioneze, clar are un comportament neadecvat față de care mă delimitez, față de care am luat această măsură urgentă!, a

declarat Rucsandra Nichițelea, directoarea centrului educațional.

Citește și: Bărbatul din Neamț care ți-a ucis fiica de 5 ani și fosta soție își va petrece restul vieții în spatele gratiilor. Crima a avut loc acum 17 ani. Trupul femeii nu a fost găsit nici până acum

Grădiniță, de fapt, centru educațional

Astfel de unități educaționale, nu sunt sub responsabilitatea Ministerului Educației. Așa că mulți părinți pică în capcana cuvintelor, căci în realitate, în aceste unități, copiii sunt doar hrăniți și supravegheați după cum o recunosc inclusiv reprezentanții instituției.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Noi suntem centru educațional, noi nu suntem instituție educațională! Fac o confuzie părinții!, a continuat directoarea.

Î nainte de a înscrie copilul la o creșă sau chiar și la un centru educațional, părinții ar trebui să se informeze despre pregătirea personalului mai mult decât de a observa cum arată grădinița și ce mobilier are. Trebuie văzut care este pregătirea personalului didactic, dacă este o pregătire și o formare în acest sens, a declarat Elena Gheoculescu, psihoterapeut.

De cele mai multe ori astfel de unități private, funcționează sub o breșă legislativă care le permite funcționarea fără a putea fi controlate de către reprezentanți ai Ministerului Educației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si