„Au trecut 4 luni de când Sistemul Garanție-Returnare a intrat în vigoare. Sunt câteva aspecte care încă sunt o necunoscută pentru mulți. De pildă, știți cum arată simbolul ambalajelor pentru care plătiți garanția de 50 de bani? Colega mea, Georgiana Grimm, vine cu lămuriri”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Cum recunoaștem ambalajele cu garanție?

„În primul rând, vreau să vă arăt simbolul ambalajelor cu garanție.

Priviți-l cu atenție. Acest simbol apare pe toate ambalajele din plastic, sticlă și metal pentru care plătim garanția de 50 de bani. Toți producătorii de băuturi sunt obligați să afișeze acest marcaj pe etichetă.
De ce este important să rețineți acest simbol? Deoarece încă mai sunt la raft ambalaje pentru care nu plătim garanție. Programul SGR se află într-o perioadă de tranziție, iar magazinele trebuie să scape de stocurile vechi. Căutând simbolul pe etichetă, veți știi ce ambalaje puteți recicla pentru a primi cei 50 de bani înapoi.

Citește și: VIDEO- Cum recuperăm garanția de 50 de bani? Procesul de reciclare, explicat

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe ce produse veți găsi acest simbol? Pe toate băuturile ambalate în sticlă, pet și doză de aluminiu, fie că vorbim de apă, sucuri acidulate sau nu, chiar și bere, vin sau alte băuturi alcoolice. Atenție, vorbim doar de băuturile care au un volum între 100 de mililitri și 3 litri. Adică pentru un bidon de 5 litri de apă nu plătim garanția de 50 de bani.
De când a fost demarat programul, din decembrie 2023 și până la finalul lunii februarie, au fost puse pe piață aproape 515 milioane de ambalaje cu garanție, iar din acestea aproximativ 23

de milioane au fost colectate”, a explicat Georgiana Grimm, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si