În condițiile în care aproape jumătate dintre studenți renunță la școală înainte să-și ia diploma, numărul de ore de cursuri zilnice ar putea fi limitat. Aceasta pentru ca să le rămână timp să-și ia o slujbă part time. O inițiativă legislativă vrea să îi ajute pe tineri să obțină resurse financiare pentru taxele de școlarizare și traiul zilnic, a transmis Cristian Sabbagh.

Facultatea cu ore de curs limitate

Lipsa timpului este problema cu care se confruntă tot mai mulți tineri studenți în zilele noastre, mai ales atunci când programul de cursuri dintr-o zi, la unele facultăți, depășește opt ore cu tot cu ferestrele dintre ore.

Avem zile în care nu facem mai nimic și zile în care stăm opt ore, dar ce să faci,  a spus o studentă.

Am fost angajat cinci zile, dar nu... nu s-a potrivit, nu mă înțelegem cu programul de la facultate, lipseam foarte mult la facultate și am zis că mai bine nu,  a declarat un student.

Însă acest lucru s-ar putea schimba. O inițiativă legislativă vrea să micșoreze numărul zilnic de ore de cursuri de la facultate, astfel încât studenții să poată face și activități suplimentare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Faptul că avem ba ore dimineața, ba după masă, adică nu e un program fix, nu ne permite să ne și angajăm, a spus o studentă.

Citește și: VIDEO- Sprijin pentru pisicile fără stăpân. O asociație din Cluj a reușit să salveze sute de suflete abandonate

Nu propun mai puține cursuri sau reducere a materiei, nu, în niciun caz, ideea a plecat de la situația care mi-a fost semnalată că pe parcursul unei zile, cursurile sunt cu pauze mari între ele, astfel încât sunt studenți care-și încep

ziua la opt dimineața și terminăm cu ultimul seminar la ora opt seara. Haideți să ordonăm programul astfel încât să ne și ținem studenții la școală, să le oferim și posibilitatea de a face voluntariat, de a se angaja part time, a declarat Silvia Dinică, senator USR.

Majorarea taxelor înseamnă o presiune în plus și uneori o cauză a renunțării la școală, lucru care se vede și în cifre. Abandonul universitar a atins 48% din totalul de o sută douăzeci de mii de studenți înscriși la studii de licență. În 2015, mai puțin de jumătate au luat diploma de licență până în 2021.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Profesorii universitari spun că limitarea orelor petrecute la facultate într-o zi nu este neapărat o variantă eficientă. Propunerea legislativă depusă la senat are ca scop determinarea instituțiilor de învățământ superior să realizeze un orar de cursuri inclusiv, care să asigure respectarea drepturilor sociale ale studenților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si