Agricultura viitorului se testeaza pe pamant oltenesc. Dabulenii nu vor mai fi faimosi pentru pepenii dulci ca zaharul, ci pentru fructele exotice. Specialistii de la Statiunea de Cercetare sunt hotarati sa puna pe tarabele romanesti 5 astfel de specii, toate tratate natural.

Aurelia Diaconu, director Statiunea de Cercetare Dabuleni: „Testam un numar de specii foarte mare, specii care sa se preteze pentru conditiile de seceta.

Enumerăm aici curmalul chinezesc, banana nordului, kiwi, fisticul, kaki”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La doar doua luni de la plantare, au inflorit maslinii si arbustii de kiwi. Coacazul negru, mai putin cultivat in Romania, are deja fructe.

Daca vremea va fi favorabila, specialistii estimeaza ca in cativa ani, fermierii vor putea trimite in supermarketuri fructe exotice.

Aurelia Diaconu, director Statiunea de Cercetare Dabuleni: „In curand vom putea oferi fermierilor din zona de sud, care vor sa investeasca in pomicultura pe nisipuri, sa gaseasca specii prin care sa-si dezvolte afacerile”.

Pe nisipurile din Olt sunt testate peste 25 de specii de pomi fructiferi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si