„În România unde 10% din populație a consumat cel puțin o dată în viață droguri, și pensionarii au ajuns să organizeze grupuri mafiote și să vândă droguri pe marginea șanțului. O bătrână de 87 de ani din Ialomița este cercetată pentru trafic de stupefiante de mare risc. Avea chiar și plafon pentru afacere: nu primea mai puțin de 1.700 de lei pe tranzacție. Acasă la femeie, ofițerii antidrog au găsit un depozit de droguri și grămezi de bani”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Acuzată de trafic de droguri la 87 de ani

„N-am știut unde sunt băgate. Am rămas înmărmurită. Uite saci din ăia. Eu care i-am găsit prin curte nu știu ce e cu ei. I-am luat și i-am pus în gard”, a spus femeia.
Ea este bunica ce uimește România. La 87 de ani este cercetată pentru vânzare de cocaină și canabis. Un adevărat depozit au găsit la ea ofițerii anti-drog: zeci de pungi pline. Mai exact 2,4 kilograme de canabis, dar și aproape 50.000 de lei. Chiar dacă pungile cu canabis au fost descoperite de un câine specializat în depistarea stupefiantelor, într-un butoi din curte, femeia susține că le-a văzut prima oară odată cu polițiștii.

Citește și: VIDEO- Traficanți de droguri pe cale să pornească un scandal diplomatic. Sunt speriați de condițiile din pentieniciarul Poarta Albă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Niște iarbă verde. Într-un sac de naylon. Și sacul legat. N-am avut nicio legătură cu butoiul”, a mai spus femeia.
Procurorii spun că tranzacțiile se făceau cu un plafon minim. 1.700 de lei pentru fiecare. Petru bătrână banii nu sunt importanți. Doar îi strânge pentru zile negre.
„I-am spus procuroarei, doamna procuror, mă scuzați, dar nu judecați chiar corect. Eu ce să fac cu banii ăia.

Eu mi-am adunat ban pe ban ca să am și eu că uite sunt bolnavă. Am pensie mare. Am și pensia mea. 17-18 milioane ce am lucrat eu. Aproape de 40 de milioane. Eu nu consum atâția bani”, a mai spus femeia.
E convinsă că familia ei e victima unei înscenări.
„Eu nu știu cine le-a băgat acolo. Pe cuvântul meu vă spun că dacă eu știam de ele le băgam pe foc. Cineva ca să-i facă rău băiatului”, a adăugat femeia.
Când anchetatorii au luat-o la întrebări, femeia le-a răspuns că nu i s-a părut nimic grav.
Afacerea se făcea în familie. Nepotul, aflat în arest preventiv și iubita acestuia, aflată în Spania, s-ar fi ocupat de coordonare, potrivit anchetatorilor. Cei doi ar fi dat indicațiile iar „Griselda de Ialomița" ar fi fost pionul principal. Fiul bătrânei habar n-are ce învârtea mama sa, mai apropiată de nepotul din pușcărie decât de el.
„Eu nu n-am nicio treabă. E mama! Are bani. Are 3.700 de lei pensie. Ce bani îi trebuie ei?”, a spus fiul bătrânei.
În satul cu nici o mie de locuitori, toată lumea se cunoaște cu toată lumea.
„Are un nepot arestat pentru trafic de droguri. A mai fost Poliție la ei, nu numai acuma. Nevasta nepotului e prin Spania. A fost fugar, dar l-a prins Poliția”, a mărturisit o vecină de-a femeii.

Vecinele mai că o invidiază pe bătrână pentru traiul bun.
Ofițerii de la Combaterea Criminalității Organizate și DIICOT au deschis dosar penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.
„La indicațiile și sub coordonarea celorlalți doi membri ai grupului, o femeie ar fi comercializat cantități de canabis și cocaină, cu 1.700 de lei, la fiecare tranzacție”, a explicat polițiștii.
Pentru că are o vârstă înaintată, procurorii nu au cerut arestarea bătrânei, ci plasarea ei sub control judiciar pentru 60 de zile.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si