Peste 100.000 de oameni au ocupat deja plajele litoralului, iar în mai multe zone din Stațiunea Mamaia distanțarea socială a devenit imposibilă. Așa că turiștii au decis să facă haz de pandemie. Bucureșteanul care și-a asortat ochelarii cu masca de protecție spune că prețurile majorate de la 15 iulie îl sperie mai mult decât noul coronavirus.

”Prețurile foarte scumpe.

Până acum am cheltuit 300 de lei”, spune un turist.

Și această turistă mărturisește că de virus se mai apără cu masca, dar pentru prețurile mari nu găsește protecție: ”Cheltui în jur de 400, 500 de lei”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Însă, în sudul stațiunii Mamaia există și plaje unde oamenii găsesc oferte bune atât la șezlonguri cât și la mâncare ori băuturi.

Cât costă un șezlong pe litoral

”Este 30 de lei un șezlong, un draft 5 lei, o pizza medie este 25 de lei – 30 de lei, în funcție de care doriți”, spune Răzvan Chițan, manager terasă și plajă.

Citeste si: VIDEO| Litoralul românesc, un lux. Suma fabuloasă pe care o poți cheltui într-o zi la Mamaia

Iar mii de turiști dau terasa pe autoservire, în speranța că vor face economii încât să le ajungă banii tot weekend-ul: ”O porție de chiftele e 10 lei, ostropel de pui 12 lei, aripioare 10 lei suta de grame”.

În Mamaia Nord, prețutile sunt mai mari

Însă în Mamaia Nord situația este total diferită. O persoană are nevoie de cel puțin 100 de lei pentru o masă, iar, pe plajă, tarifele sunt mult mai mari față de zona de sud. În timpul săptămânii șezlongurile sunt 30 de lei, iar baldachin 100 de lei, iar în weekend 60 lei șezlongul iar baldachin 200 de lei.

Însă cazarea rămâne cea mai mare problemă. Cu 15 și chiar 20 la sută au fost majorate tarifele la hoteluri. Chiar și așa, oamenii se înghesuie să vină pe litoral, unde cele mai căutate destinații sunt Mamaia, Eforie, Vama Veche, Costinești și Eforie.

Citeste si: VIDEO| Băi periculoase de mulțime, în plină pandemie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si