„Două aeronave Spartan au fost trimise în județul Caraș-Severin, acolo unde incendiul de pădure din ultimele zile s-a extins pe o suprafață considerabilă. Ard hectare întregi și autoritățile reușesc cu greu să facă față. Mai multe detalii despre subiect are colega mea, Iulia Dumitrașcu”, a spus Simona Pătruleasa.

Deși fusese declarat lichidat, incendiul a reizbucnit

Iulia Dumitrașcu, reporter: La mai puțin de o săptămână după ce a fost declarat lichidat, incendiul care a mistuit aproximativ 450 de hectare de vegetație și fond forestier în arealul comunei Pojejana, pe raza Parcului Natural Porțile de Fier, a reizbucnit în aceeași zonă. La fața locului au fost mobilizate echipaje formate din pompieri și lucrători silvici.

Citește și: VIDEO Flăcările le-au distrus casele! Un incendiu din Timișoara a cauzat daune imense în două locuințe

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Un hoț s-a dat drept manechin și a stat ore în șir în vitrina unui magazin cu o geantă în mână ca să poată fura după închidere- antena3.ro

Iulia Dumitrașcu, reporter: Două focare au fost localizate și ard mocnit, dar vâlvătaia mistuie alte șase hectare la care salvatorii nu au ajuns. Amploarea evenimentului și riscul extinderii le-au determinat pe autorități să se folosească și de aeronavele Spartan, care pot transporta și arunca, pur și simplu, apă peste foc. Vorbim despre aproximativ 6.000 de litri de apă.

Citește și: VIDEO Piromanul din IOR, prins de poliție! Individul se afla în evidența autorităților

Iulia Dumitrașcu, reporter: Autoritățile fac apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-unul de proporții.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si