Bucuroși, emoționați dar și nostalgici, participanții și-au amintit de orele de limba română din școală când le erau testate abilitățile de scriere, după dictare, dar și cunoștințele gramaticale și de ortografie. Asta s-a întâmplat și astăzi pe Dealul Copoului, în aer liber.

Dictare în aer liber cu Dan Negru

Domnul Vasile are 73 de ani și mărturisește că nu a mai scris după dictare de câteva decenii bune, de pe vremea când era școlar.

Citește și: VIDEO- Cât de mult folosim opțiunile de pe mașină? 56% dintre proprietarii de autoturisme profită de opțiunile ultramoderne 

Marea dictare a durat aproximativ 20 de minute și au fost alese trei fragmente din operele marilor scriitori, Marin Preda, Ion Creangă și Ion Neculce.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Evenimentele astea se întâmplă în toată lumea. Eu am văzut în Paris astfel de evenimente, în China, peste tot. Adică mă bucur că Iașul, încet, încet și noi toți, începem să intrăm în lumea bună a scrisului”, a transmis Dan Negru.

În lume, peste 28 de milioane de oameni vorbesc limba română: în România, Republica Moldova, în regiuni din Ucraina dar și din Serbia sau Ungaria.

Lor li se adaugă și românii din Diaspora.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si