„Un videoclip cu un biciclist care merge cu un animal pe urmele sale a stârnit dezbateri aprinse pe rețelele de socializare. Să fie lup, așa cum susțin autorii filmării, ori un câine care seamănă izbitor cu sălbăticiunea? Întrebarea pare că-i pune în dificultate chiar și pe specialiști ”, a transmis Christian Sabbagh.

Lup sau câine? Videoclipul care a împărțit internetul în două

Aceste imagini au fost filmate dintr-o mașină care circula în spatele biciclistului, pe un drum din apropiere de Poiana Brașov.

Se observă cum animalul aleargă prin pădure, ajunge apoi pe șosea, se apropie periculos de mult de bărbatul de pe bicicletă. Cei din autoturism încearcă să îl avertizeze pe biciclist.
„Am încercat să claxonez, lupul s-a retras pentru o scurtă perioadă și i-am recomandat biciclistului să intre în mașină, dar, pentru că a văzut că acesta s-a retras, nu s-a urcat în mașină și a continuat deplasarea”, a povestit autorul filmării.
Speriat de claxoanele mașinilor, animalul dispare în pădure. Videoclipul publicat pe rețelele sociale a stârnit o avalanșă de reacții.
„Da, este lup, Canis Lupus, în mod cert. Un comportament oarecum obișnuit pentru că e vorba de o femelă gestantă”, a explicat un profesor al Facultății de Silvicultură.

Citește și: Avertizare meteo ANM! Cod Galben de vânt puternic, grindină și descărcări electrice, în mai multe zone din ţară

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În timp ce unii specialiști spun că biciclistul a fost urmărit de un lup masiv, alții îi contrazic și sunt convinși că nu a fost altceva decât un câine ciobănesc cehoslovac, care seamănă foarte mult cu sălbăticiunea.
„Nu este lup acel animal. Dacă este să facem o analiză, inclusiv a comportamentului, de aici reiese faptul că vorbim despre un animal care, totuși, este obișnuit cu prezența omului.Se

vede că aleargă cu coada mult lăsată în jos, ceea ce indică faptul că îi este frică”, a explicat un expert în carnivore mari.
În mediul online, circulă inclusiv ipoteza că animalul era, de fapt, câinele biciclistului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si