Totodată, autoritățile amenajează spitale de campanie pe stadioane și la marginea Bucureștiului. În cele de stat, care ar urma să primească bolnavi, medicii sunt revoltaţi şi unii spun că vor demisiona din pricina lipsei de protecţie în faţa molimei.

Citeste si: Anunțul care cutremură România- Rafila: La începutul săptămânii viitoare, România va depăşi numărul de 2000 de persoane infectate cu COVID- 19 şi va trece în scenariul 4

Scenariul 4 este cel mai resctrictiv luat în calcul de autorităţi. Măsurile vor fi similare cu cele din Italia. Astfel, unele zone sau focare vor intra în carantină strictă şi persoanele neinfectate vor fi forţate să se izoleze la domiciliu.

De asemenea, cazurile uşoare de infectare cu coronavirus vor fi tratate la domiciliu şi numai cele grave în spitale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Spitalele care vor prelua pacienţi infectaţi, după ce unităţile spitaliceşti destinate deja vor fi depăşite sunt cele două spitale militare de campanie, unul amenajat la Constanţa, iar unul în Otopeni, în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie Ana Aslan.

Din păcate, şi asta ne-o spun experţii, lucrurile în continuare vor fi mai grave. Ne aşteptăm, din păcate, la o creştere a numărului bolnavilor, dar vedem cu toţii că şi statul se pregăteşte din ce în ce mai bine.

Citeste si: Momente de cumpănă. Britanicii sunt speriați după ce țara lor a depășit pragul de 1.000 de decese

Nu la fel spun medicii din țară, acolo unde spitalele ar trebui să primească bolnavi diagnosticați cu Covid 19. În Spitalul de la Mioveni- Argeș, primul spital construit de la zero în România în ultimii 30 de ani şi cel mai modern din ţară, mai mulţi medici au anunţat că vor să demisioneze din cauza lipsei protecţiei şi a echipamentelor.

În ceea ce priveşte Capitala, spitalele în care vor fi trataţi numai pacienţii cu covid-19 sunt Spitalul Clinic Colentina, Maternitatea Bucur şi Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului. Pacienţii infectaţi care fac dializă vor fi trataţi la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila şi în două puncte de lucru de la Centrul de dializă Diaverum.

De asemenea, se vorbește ca centrul Romexpo să fie transformat în spital de campanie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce a cerut un suspect de coronavirus din Slatina să mănânce: „Mofturi! Nu-i putem asigura așa ceva!”

Şi autorităţile din Cluj se gândesc deja la noi măsuri, dacă numărul celor cu coronavirus va depăşi capacitatea spitalelor. Astfel, câteva arene sportive vor fi transformate în spitale de campanie.

Autorităţile se aşteaptă ca de săptămâna viitoare numărul infecţiilor să crească atât de tare încât să ajungem până la o mie de cazuri diagnosticate pe zi.

Desigur, dacă prevenţia e ca la carte- s-ar putea ca scenariul să nu prindă viaţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si