„Luni are loc prima probă la simularea pentru Bacalaureat, însă liceenii privesc acest test mai degrabă ca pe o glumă. Spun singuri că nu sunt pregătiți, dar speră la note mari. Iar dacă nu le vor obține, sunt convinși că mai au timp să învețe până la examenul propriu zis”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Nu sunt pregătiți, dar vor note mari la BAC

Dacă anul trecut 25% dintre liceeni nu au reușit să ia examenul de Bacalaureat, acum nici măcar simularea nu mai e luată în serios.
„M-am pregătit intens. Eu sunt foarte bun la chimie, dar din păcate nu dăm chimie la liceul ăsta, asta e. Dau la română, unde sunt foarte bazat pe română, pe limba română. Dau la matematică, unde calculele pentru mine sunt destul de ușoare, adică mă descurc. Și mai dăm la logică, eu sunt un tip foarte logic. Învăț încontinuu. Noi aici și gătim, deci dau cu spatula în mâncare și citesc o carte ceva”, s-au amuzat elevii.

Citește și: Rezultate LOTO 25 februarie 2024. Iată numerele câștigătoare de la Joker și Loto 6 din 49

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Doar câteva zile îi mai despart pe elevii de clasa a XII-a de simularea pentru BAC. Doar că în loc să pună mâna pe carte, unii speră mai degrabă la un ajutor divin.
„- Mă aștept la un 10 la română, un 9 la geografie și un 9.90 la matematică să fie.
- Aici îmi răspunzi puțin la mișto?
- Nu, nu, nu. Doamne ajută.

Notele astea să fie”, a spus alt elev, închinându-se.
Dacă au învățat pe parcursul anului... rămâne însă de văzut.
Pentru experții în educație, chiar și obținerea unei note de trecere va fi dificilă. O dovedesc rezultatele dezastruoase de la simularea pentru Evaluarea Națională.
Slaba pregătire nu pică doar pe umerii elevilor.
„Sunt mulți copii care nu acordă o mare importanță și aici o vină au și familiile pentru că nu reușesc să îi mobilizeze. Majoritatea părinților își trimit copiii la meditații și iată că nu sunt în stare să obțină un 5. Într-adevăr, pe o abordare nouă de subiecte, dar care respectă programa în totalitate”, a explicat președintele unei asociații de părinți.
Luni, pe 4 martie, va avea loc simularea la Limba și literatura română. Marți, liceenii vor susține proba obligatorie de profil, la matematică sau istorie, iar miercuri cea la alegere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si