„O bonă în vârstă de 69 de ani  a fost reținută de polițiști, acuzată că a maltratat un bebeluș de care trebuia să aibă grijă! Mama copilului a rămas șocată atunci când a văzut imaginile de pe camerele de supraveghere. Specialiștii în parenting atrag atenția că angajarea bonelor de pe rețelele de socializare riscă să se transforme într-un fenomen extrem de periculos. Vă aertizăm, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional”, a spus Simona Pătruleasa.

Imaginile greu de privit au fost înregistrate în căminul copilului de doar un an și două luni, de care bona trebuia să aibă grijă. Femeia în vârstă de 69 de ani, plătită să aibă grijă de cel mic cât timp părinții erau plecați, i-a șocat pe aceștia atunci când au descoperit cruzimea.

Citește și: VIDEO-Ovidiu, bărbatul care lucrează ca bonă. Bebelușii îl adoră, iar copiii mai mari îl văd ca pe un prieten. ,,Am căpătat de la tata dragostea asta de oameni''

Părinții au fost șocați de ceea ce a putut face bona

„Când am ajuns acasă, ne-a povestit, ne-a povestit că: „nu prea s-a înțeles cu el, a spus „mamă” în continuu, nu știam ce să mai fac, mi s-a rupt sufletul, mi-era milă... n-a venit să mănânce, s-a culcat devreme”. Între 5 și 20 și ora 8 a stat cu copilul, 2 ore jumătate. Totul a început la ora 7, până la 8 când l-a culcat, femeia aceasta l-a ținut numai în zmucituri, în lovituri, în palme peste față.

În loc să calmeze copilul, nu putea decât să dea”, a spus mama copilului.

Șocați de cele întâmplate, părinții bebelușului au contactat imediat autoritățile, fără a mai sta de vorbă cu bona.

„A doua zi, dimineața, ne-am dus direct la poliție. Un om care e în stare de asemenea fapte și face lucrurile astea... nu pot... la 70 de ani să o întreb eu de ce ai făcut asta.

E clar că are sufletul pe care-l are! Așa a făcut și înainte”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Specialiștii în parenting avertizează că nu orice persoană este făcută pentru a avea grijă de copii.

„Oricui i se poate întâmpla să își piardă cumpătul. În aceste situații, ceea ce noi recomandăm persoanelor care ajung în această situație cu un copil este să se îndepărteze. Lași copilul, închizi ușa, lași în siguranță, suni părintele :„nu mai pot sta cu copilul dumneavoastră”, dar nu loveștiu copilul ”, a spus Ana Măiță expert în parenting.

De unde au găsit părinții această bonă

„Am găsit-o pe această doamnă pe internet, pe un grup de Facebook, avea recomandări. A dat că are recomandare, face asta de 15 ani”, a precizat mama copilului.

Iar acest caz nu este unul singular. Pe rețelele de socializare există zeci de grupuri cu așa-zise bone. Fiecare grup are mii de participanți care fie caută o persoană care să stea cu copilul lor, fie își oferă serviciile de babysitter.

Iar din rațiuni financiare, părinții își aleg babysitter-ul din astfel de spații virtuale neverificate.

Citește și: VIDEO- Cu cine lăsăm copilul? Care este cea mai bună alegere: bona sau bunica?

„Căutând disperați bonă pentru că nu găsesc locuri la creșă, la grădiniță... nu au resursele necesare să înscrie copilul la gradăiniță privată. Avem, de foarte mulți ani, un cadru legal cu mari lacune, care descurajează, de fapt, foarte tare, lucrul cu bonele „la alb”. Consecința este că vedem 99.9% din bonele care lucrează în România, lucrează la negru”, a menționat Ana Măiță, expert în parenting.

În realitate, o bonă ar trebui selectată de pe o platformă dedicată acestui lucru sau printr-o firmă de recrutare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Avem un proces de verificare bone, pe care l-am pus laolaltă cu niște psihologi comportamentali, pe lângă faptul că ne dorim să colaborăm și cu persoane tinere, care acum studiază pentru a deveni profesori, educatori, deci cumva să aibă un background în domeniul acesta”, a spus Laura Bulai, specialist în recruare.

Am încercat să o contactăm și pe bona care l-a maltratat pe micuțul de doar un an și două luni, însă femeia a refuzat să ne ofere un punct de vedere. Acum, ea se află sub control judiciar. Este cercetată penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe și nu mai are voie să profeseze ca bonă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si