„Controversatul om de afaceri nu ajunge singur după gratii, ci alături de cei doi administratori în acte ai pensiunii. Cornel Dinicu anticipa arestarea lui în ultima zi din an când a dat publicității o scrisoare pe care o numea „Spovedanie publică”. În dosarul incendiului mai sunt cercetați actualul și fostul primar, dar și șefa Direcției de Urbanism din primărie”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Patronul Fermei Groazei, reținut de polițiști

„Am înțeles că după înmormântarea fiului urmează să fiu arestat. Mesajul acesta e spovedania publică pe care nu mă așteptăm să o fac vreodată, e durerea unui tată care își îngroapă fiul, e durerea unui prieten care își îngroapă prietenii cei mai apropiați!”, scria Cornel Dinicu pe Facebook.
Sunt cuvintele patronului fermei care a ars ca o torță, postate înainte ca procurorii să-i calce pragul. Afaceristul a povestit că Ferma Dacilor a apărut, culmea, în urma unei tragedii.
Doar că, după incendiul devastator care a luat 8 vieți, autoritățile au descoperit că ferma fusese pusă pe picioare fără autorizație de construcție. Și a funcționat așa mai bine de un deceniu. Patronul are o explicație.
„Nu aveam autorizație de construire tocmai pentru că nu aveam relații bune cu politicul. Am reușit intabularea clădirii prin instanță după o perioadă semnificativă.

A fost nevoie să dau în judecată ca să ajungem în legalitate. Toți cei care au decedat nu erau clienți ai Fermei, erau familie și musafiri care au fost găzduiți în casa privată, care nu avea nevoie de autorizații pentru că nu era destinată închirierii. Nu știu ce urmează să se întâmple cu mine, dar tot trebuie să aflu cine mi-a ucis familia, apropiații!”, mai scria Dinicu pe Facebook.

Citește și: Patronul de la Ferma Dacilor și alți doi asociați, reținuți pentru 24 de ore! Primele informații de la Parchet, în cazul lui Cornel Dinicu

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După perchezițiile făcute în această dimineață, Cornel Dinicu a fost dus la audieri la Secția de Investigații Criminale de la IPJ Prahova.
După ore întregi de audieri, procurorii au decis să-l rețină pentru 24 de ore. În arest vor ajunge și doi asociați ai lui Dinicu, administratorii în acte ai pensiunii. Sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.
Tot acolo au ajuns și fostul primar din Gura Vadului, actualul edil, dar și o secretară din instituție.
Cei trei funcționari publici sunt acuzați de fals intelectual și abuz în serviciu din pricina hârtiilor pe care le-ar fi întocmit pentru ca Ferma Dacilor să intre în legalitate. Se întâmpla asta după ce Consiliul Județean obținuse ordin de demolare, în 2019.
Avocatul fostului primar a dat publicității și o filmare care, spune el, ar putea fi dovada că incendiul de la Ferma Dacilor a fost pus intenționat de cineva care ar fi vrut să-i facă rău patronului.


De altfel și psihologul criminalist Tudorel Butoi spunea, pentru Știrile Kanal D, că o mână criminală e ipoteza cea mai plauzibilă în cazul infernului din Tohani.
Actualul, fostul primar și șefa de la Urbanism vor fi cercetați în libertate. Pe de altă parte, cea de-a opta victimă a incendiului nu a fost încă identificată.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si