„Românii nici nu știu ce avere ascund carpetele pe care le au expuse pe pereți sau... ținute bine la naftalină. Simbolul sufrageriilor comuniste, carpetele cu Răpirea din Serai, au ajuns la mare căutare pe internet. Prețurile încep de la câteva sute de lei si pot ajunge chiar la zeci de mii de lei”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Carpeta cu „Răpirea din Serai”, avere în casele românilor

Carpeta cu „Răpirea din Serai” era o adevărată valoare pentru toți românii care o expuneau înainte de 1989 pe peretele din sufragerie, precum un tablou faimos.
„Cumătrul nostru a fost plecat în 80 în Libia și atunci a adus-o în România”, a spus o femeie.
„Am avut-o ani de zile pe perete. Foarte frumoasă era, nu mi-a dat prin cap și am aruncat-o, am zis că nu se mai poartă acum”, a explicat un bărbat.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Povestea surprinzătoare a bunicii Gherghina, care cucerește internetul la peste 70 de ani

Însă, moda s-a întors. Covorul este unul dintre cele mai vândute obiecte de pe internet.
„Ia uite, 22.000 de lei”.

Prețurile sunt la fel e mari precum dimensiunile "Răpirii": încep de la 300 de lei și depășesc 20.000

de lei.
„- Și ăsta ar fi ultimul preț, nu?

- 5.000. Da, ultimul preț. Are 20 de ani, chiar mai mult. Dar e foarte bine îngrijită, am ținut-o în dulap pentru că nu am mai pus-o”, a spus un vânzător.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru unii, valoarea sentimentală face totuși mai mult decât banii.

„- E zestrea de la mama. Aducea cineva și ne-a cumpărat carpete că nu se găseau pe timpuri, le aducea de afară. 3 carpete am.

- Și le țineți pe toate?

- Da, le țin în casă pe toate”, a spus o femeie.

În spiritul vremurilor apuse este și designul acestei terase din Capitală. Aici, managerul le-a adus clienților mai multe carpete cu Răpirea din Serai.

„Am încercat să aducem oamenilor care vin în piață, să le aduc tinerețea înapoi, măcar un crâmpei. Și uite că a prins, am reușit. Foarte mulți oameni fac poze cu ele, își aduc aminte ce aveau acasă la părinți, la bunici”, a explicat Adrian Rebenciuc, managerul terasei.
În decursul anilor, peste 30 de carpete au fost expuse în acest loc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si