Răsvan Popescu și-a descoperit abia în urmă cu câțiva ani talentul pentru poezi. S-a îndrăgostit de acest gen și a decis să îl exploreze cât de mult se poate. 

Povestea unei cărți manifest

Răsvan Popescu, scriitor: „Nu m-am desprins complet de proză dar este un fel de a aborda cu alte mijloace teme care par aride.”

“Protestul brazilor de Craciun” este un volum complex, care tratează problemele concrete ale zilelor noastre, într-o formă literară și filosofică.

Titul metaphoric ni l-a deslușit însuși scriitorul.

Citeste si: Reuniune a autorităţilor de reglementare în audiovizual din Flancul Estic

Răsvan Popescu, scriitor: „Este ceva în care puteți să vedeți, într-un fel și soarta multor oameni, care au strălucit la un moment dat și după aia au fost uitați și au trecut, într-un fel, în exil, în interiorul societății, într-un fel într-o zona de umbră unde nu-i mai vede nimeni, nu-i mai cunoaște nimeni.”

Apropiații i-au fost alături

Lansarea cărții a fost o bucurie pentru fanii scriitorului dar și pentru prietenii acestuia, care s-au bucurat să marcheze momentul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cristian Teodorescu, scriitor: „Răsvan Popescu cred că și atunci când se roagă bunului Dumnezeu, are ceva să protesteze. Îi vine asta din prima să tinerețe, acuma să ziceam că e la a doua și trei sferturi, de pe vremea când era inginer în mină și a cunoscut experiențele limită.”

Citeste si: VIDEO| Răsvan Popescu, membru CNA, despre cenzura aplicată filmelor din era comunistă: „Există riscul să te uiți la un film mistificat de cenzura vremii”

De la eveniment nu a lipsit nici familia autorului, pentru care rânduri așternute pe hârtie au o  însemnătate cu totul aparte.

Sabina Popescu, sora lui Răsvan Popescu: „Am citit absolut toate celelalte lucrări și ele sunt dramatice. Ultimele doar par a fi mai puțîn dramatice, dar sunt dramatice pentru că el trăiește în permanentă conectat cu tradițiile.”

Citeste si: VIDEO| Răsvan Popescu- prima carte de poezii. O carte inedită intitulată „Pisici pe acoperiș”

Răsvan Popescu este un scriitor prolific, cu 10 volume de proză pe piață și nenumărate alte lucrări jurnalistice. De asemenea, scriitorul este pasionat de scenarii de film. Răsvan Popescu este membru activ în Consiliul Național al Audiovizualului și a fost președintele acestuia între anii 2007 și 2012.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si