„Românii o duc tot mai rău! În ultimii 3 ani viața oamenilor s-a scumpit cu 40%. Simțim asta cel mai mult la mâncare. 100 de lei nu mai ajung nici pentru strictul necesar. O echipă a Știrilor Kanal D a făcut un experiment pentru a vedea ce valoare mai au astăzi banii”, a spus Christian Sabbagh.

Citește și: Supărat că i s-a spus să meargă la muncă, un bărbat de 52 de ani și-a înjunghiat de mai multe ori mama. Nu s-a oprit decât atunci când o vecină a intrat în casă

scumpiri 2024, scumpiri alimente, pret legume

Mâncarea ne scoate tot mai mulți bani din buzunare. La finele anului trecut o familie de doi adulți cu doi copii trebuia să cheltuie în medie cu 40 la sută mai mult pentru alimente decât în 2020, iar creșterea inflației a făcut ca scumpirile să se resimtă tot mai adânc în buzunarele oamenilor. 

„S-au scumpit legumele, s-au scumpit fructele. Mai bine de jumătate din pensie se duce pe mâncare, sănătate după aceea și dacă mai rămâne, rămâne să ne plătim dările”, se plâng oamenii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Cu cât un produs este mai greu de evitat pentru consumator, cu atât este mai lesne pentru comercianți, pentru piață în general, să crească acele prețuri.

Mâncarea este un element extrem de important în structura de cheltuieli a românilor și atunci scumpirile pentru mâncare au fost și mari și au contribuit foarte mult la inflație”, spune Cristian Năsulea, profesor de economie mondială.

În ultimele șase luni fructele și legumele s-au scumpit în medie cu peste 6 procente. În topul scumpirilor se află cartofii, cu o majorare de 13 la sută. Am făcut și noi un experiment.

„Avem un buget de o sută de lei. Haideți să vedem ce putem cumpăra cu ei de la piață. Prima oprire o facem la carne. Aici pentru un kilogram de ceafă de porc plătim aproximativ 37 de lei. Jumătate de kilogram de brânză și zece ouă ne costă aproximativ 40 de lei, iar cu restul de bani mai putem cumpăra un kilogram de castraveți, unul de roșii și unul de ardei”, a transmis Mădălina Bichir.  

Economiștii avertizează că până la finalul anului prețurile vor exploda, deși estimările oficiale arată că scumpirile vor fi în medie de numai 5 procente.

scumpiri 2024, scumpiri alimente, pret legume

„Românul mediu, statistic, este un concept teoretic. Din păcate majoritatea dintre noi vom merge din nou prin noiembrie, decembrie în magazine ca să ne aprovizionăm și vom avea un șoc din cauza creșterilor de preț pe care le vom vedea pentru a cincea lună la rând”, mai spune specialistul.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

România este țara cu cea mai ridicată inflație din Uniunea Europeană, iar iulie a adus un nou val de scumpiri. Acciza la carburanți a crescut, ca urmare benzina și motorina costă mai mult. Și factura la gaze va veni mai mare, iar efectele se vor resimți și în prețul alimentelor.

Citește și: VIDEO Învățătoarea din Buzău, care a dispărut deja de o săptămână, căutată cu drone și cu elicopterul. Nepoata bătrânei este disperată: „Nu știm absolut nimic de ea”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si