,,Grija scumpirilor ne face dușmani cu somnul. Românii dorm cel mai puțin din Uniunea Europeană: doar 4 ore pe noapte. Un timp total insuficient pentru a te odihni, spun medicii care avertizează că lipsa somnului de calitate duce la grave probleme de sănătate’’, a transmis Christian Sabbagh.

Scumpirile nu ne lasă să dormim

Dis de dimineață, bucureștenii se trezesc mai mult în drum spre serviciu, decât acasă.

Prin stații, oamenii țin într-o mână cafeaua, iar cu cealaltă își ascund oboseala, când mai cască din când în când.

,,Sunt foarte obosită! Am fost aseară schimbul 3 și vă dati seama’’, a spus o femeie.

Prea puține ore de somn ne fac să simțim din plin epuizarea.

,,Mă culc undeva la 2-3 dimineața, mă foiesc pe toate părțile și nu mă ia somnul absolut deloc. E greu! Perioada asta și scumpiri și stres foarte mult, creșteri, prețurile’’, a spus o altă femeie.

Mamă a doi copii, Simona abia mai face față cheltuielilor după ce inflația a ajuns la 7,2% anul acesta.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

,,Nu mă ajung cu banii. Indemnizația și alocația lui, sunt foarte puțini bani, iar la sfârșit de lună se cam reduc așa ușor ușor și ajung undeva la 300 lei la final de lună’’, a spus Simona.

Citește și: VIDEO-Igiena personală „curăță” buzunarele. Care sunt metodele românilor, pentru a face economie

Mai mult de jumătate dintre noi, nu dormim din cauza stresului de peste zi, în timp ce 4 din 10 români sunt codași la orele de somn din cauza grijii scumpirilor.

,,În timp ce aproape 6 din 10 femei nu dorm bine noaptea din cauza grijilor, bărbații par ceva mai relaxați. 5 din 10 spun ca au nopți albe din pricina stresului’’, a transmis Andra Ionescu, reporter Știrile Kanal D.

Atunci cand număratul oilor nu ajută iar creierul nu mai vrea să închidă butonul de stres, acesta este și primul afectat.

Anca Boalcă, psihoterapeut: ,,Stresul este un cauzator de insomnie si nu doar de insomnia, apar deci tulburări de somn, tulburări alimentare, adică pe toate palierele vieții persoana este afectată’’.

Iar efectele tulburărilor de somn pe termen lung pot fi devastatoare.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Dr. Ștefan Bușnatu, cardiolog: ,,Acestea sunt reprezentate de apariția hipertensiunii, apariția insuficienței cardiace, apariția insuficienței cardiace, apariția bolii coronariene sau boala care se înfundă vasele care hrănesc inima care duce și la infarct’’.

Potrivit specialiștilor în somnologie, o noapte nedormită se recuperează în cel puțin alte 3.

,,Ca și comparție, o noapte pierdută de somn poate fi egală ca și efecte cu un grad ridicat de alcoolemie.

Dacă sunt mai multe nopți nedormite, atunci această datorie de somn se acumulează’’, a declarat un somnolog.

Pentru o viață sănătoasă, un adult ar trebui să doarmă bine între șapte și nouă ore pe noapte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si