„Un videoclip viral pe rețelele de socializare a stârnit un val întreg de reacții după ce un adolescent a fost provocat să își sune părinții și să le declare dragostea. Răspunsul tatălui a lăsat însă o urmă de dezamăgire pe chipul tânărului. «Te iubesc», pare uneori atât de greu de spus, însă pentru copiii și adolescenții zilelor noastre aceste cuvinte sunt fix ceea ce au nevoie să li se spună ca să se dezvolte armonios, spun psihologii”, a

transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Și-a sunat tatăl să-i spună că îl iubește. Răspunsul bărbatului a fost neașteptat

„- Te iubesc mult rău de tot, mersi că ai fost alături de mine!
- Ce, mă, suntem la Din dragoste? Unde***** suntem aici?”
Virilizată pe TikTok, această provocare îl pune pe un băiat în situația să își mărturisească dragostea pentru părinți. Adolescentul își sună tatăl ca să îi spună „Te iubesc”, dar reacția adultului este neașteptată.

„- Te iubesc!
- A... Să fii sănătos”, a mai răspuns tatăl băiatului.

Citește și: Ana Morodan se simte la capătul puterilor: ”Am venit în Bali să plâng la sală. Mă simt grasă și urâtă”

Postarea a strâns deja două milioane de vizualizări și o serie de comentarii din partea privitorilor.


„Nu știu, nu prea-mi place comportamentul ăsta, adică eu aș fi început să plâng, m-aș fi simțit foarte prost dacă mi-ar fi zis mama sau tata așa ceva”, a spus o tânără.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Prea ocupați cu problemele financiare și profesionale, părinții timpurilor moderne omit să își mai încurajeze copiii cu cele mai simple cuvinte.
„Ne este foarte cunoscută expresia te pup în somn ca să nu știi că te iubesc și să nu greșești cu asta, este teama de iubire”, a explicat Anca Boalcă, psiholog. 

„Să spui te iubesc din când în când mi se pare că mereu e timp și ar trebui să îți faci timp ca părinte”, este părerea unei alte fete.

„Tatăl sunat nu a reușit să răspundă la te iubesc copilului tot cu un te iubesc. Nu înseamnă că nu își iubește copilul, sunt sigură că acel tată își iubește băiatul, însă nu este un părinte învățat să își exprime sentimentele și asta este o mare, mare problemă”, a transmis Ana Măiță, președintele Asociației Pentru Mame. 

Psihologii spun că acei copii care cresc încurajați de sentimentele de iubire, exprimate ale părinților sunt mai încrezători în forțele proprii.
„În momentul în care un copil știe că un copil e iubit de familia lui, de părinții lui este mult mai încrezător, mult mai în echilibru cu sine, ia decizii corecte, spre deosebire de un copil care nu primește această afecțiune. Și la nivel verbal”, a mai adăugat Anca Boalcă, psiholog.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Dreptul la iubire este unul fundamental pentru copiii din toată lumea. În fiecare an, pe 20 noiembrie, UNICEF sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si