In sanatoriul de la Techirghiol, pacientii care s-au vindecat de Covid-19 vin sa-si recapete fortele din punct de vedere respirator, locomotor si chiar psihic.Aici ei au parte de tot felul de proceduri personalizate.

,,Pacientul poate face proceduri de electroterapie pentru stimularea muschiului diafragm, care este un muschi foarte important in respiratie. Poate face proceduri de tabotare, de masaj profund a cutiei toracice cu rol antiinflamator si de drenare a secretiilor pulmonare”, spun specialiștii.

Pacienții pot avea parte de terapii personalizate, parțial decontate

In functie de afectiuni, pacientii au parte de proceduri personalizate iar reabilitarea dupa infectia cu covid -19 poate sa dureze chiar si 21 de zile. Unul dintre cele mai folosite aparate este vacuummetrul.

,,Acest aparat, care este si o tehnologie NASA, permite fara prea multe contraindicatii o terapia de recuperare rapida pacientilor cu sechele. Efectul principal, in urma efectuarii acestei procedurii este aportul de oxigen si nutrienti”, relatează corespondentul Kanal D la Constanța.

Printre pacientii vindecati de covid-19, care se recupereaza la sanatoriul din Techirghiol am intalnit-o si pe doamna Viorica Popoiu. Femeia, in varsta de 77 de ani a venit tocmai din Barlad pentru a urma procedurile de recuperare in urma infectarii cu virusul periculos.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

,,Am avut in octombrie si s-ar parea ca am mai ramas si cu sechele, dar sper sa ne îndreptăm”, spune un pacient.

Tot la recuperare dupa covid-19 a venit si acest tanar din Constanta.

„Am avut covid-19 acum 3 saptamani, o luna de zile, mi-a disparut gustul, mirosul si am inceput sa obosesc. Aici am invatat sa respir corect pana acum respiram toracal si aici am invatat ca trebuie sa respiram abdominal”, spune pacientul.

Pacienții post coronavirus au nevoie de terapii personalizate

Cererea pentru recuperare medicala post -COVID este mare, insa, din cauza regulilor de pastrare a distantarii sociale, sanatoriul functioneaza la jumatate din capacitate. Cat despre preturi...

„Pretul este si in functie de conditiile de cazare si este cuprins intre 130 lei si 180 lei pe zi. Aici vorbim despre masa, cazare si aproximativ sapte proceduri”, spun reprezentanții centrului.

Pacientii pot veni si cu bilet de trimitere de la medicul de familie, astfel costurile sunt suportate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in proportie de 65%.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si