Legea a fost adoptată în stațiunea Eforie Nord și prevede sancționarea celor care mută sau strică geamandurile, dar și amendarea părinților care nu își supraveghează copiii în apă.

Un astfel de caz a avut loc chiar ieri, când doi copii aflați pe o jucărie gonflabilă s-au îndepărtat de mal, iar unul dintre minori a căzut în apa adâncă. Un salvamar i-a sărit în ajutor, iar copilul a fost preluat cu elicopterul și dus la spital.

O nouă lege a fost adoptată 

S-au scurs clipe de groază în dreptul plajei din Eforie Nord, unde doi copii aflați pe o saltea gonflabilă au fost purtați de curenți într-o zonă cu apă adâncă. Cel in varsta de 7 ani a căzut in mare, fiind la un pas de înec.

Citeste si: VIDEO| Cod portocaliu de caniculă în mai multe județe. HARTA

Un salvamar care îi supraveghea de pe mal a sărit să-l scoată din apă, iar un elicopter SMURD a venit de urgență pe plajă. Minorul, conștient dar cu probleme de respirație, a fost dus la Spitalul din Focșani.

Sancțiuni dure pentru părinții neatenți

Părinții săi risca o amendă între 1.000 și 2.000 de lei, potrivit unui regulament recent adoptat de primăria Eforie.

Acesta vizează sancțiuni dure pentru turiștii iresponsabili- atât pentru părinții care nu-și supraveghează copiii cât și pentru oamenii care îi distrag pe salvamari cu probleme ce nu țin de ei:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Lipsă de angajați pe litoralul românesc. Oamenii preferă să plece din țară, decât să muncească o vară, la mare

În Eforie Nord sunt zeci de mii de turiști zilele acestea. Mulți nu respectă avertismentele salvamarilor și nici steagurile arborate. Gândul că ar putea primi sancțiuni în vacanță îi nemulțumește.

Regulamentul prevede sancțiuni și pentru turiștii care mută geamandurile sau le utilizează pe post de colac de salvare, dar și pentru cei care le acoperă cu diverse obiecte.

Citeste si: Incendiu în Constanța. Un cunoscut hotel a fost mistuit de flăcări

Sancțiuni pot primi și persoanele juridice, între 1.500 și 2.500 de lei

Pe plajele din Eforie sunt amplasate 22 de foişoare, 2 baze de salvare nautică şi 2 posturi de prim ajutor. Programul salvamarilor se va prelungi de vineri, iar ei vor fi la datorie, pe plajă, zilnic de la 8 dimineața la 8 seara.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si