Exploziile care au avut loc pe data de 26 august 2023 la o stație de gaz petrolier lichefiat (GPL) din Crevedia au produs în jur de 60 de victime.

Citește și: Noi detalii în cazul Crevedia. Ionuț Doldurea, unul dintre patronii stației GPL de la Crevedia, face acuzații grave: ,,Când am ajuns la Crevedia era un haos, oamenii nu erau evacuați”

Imediat după explozie, s-a confirmat moartea a trei persoane, dar ulterior bilanțul victimelor a crescut la șase oameni.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Din zecile de persoane spitalizate, cel puțin 40 erau pompieri și jandarmi care au fost surprinși de a doua explozie. 58 de persoane s-au prezentat în total la spital.

Autoritățile au activat Mecanismul European de Protecție Civilă – 12 răniți fiind transferați în spitale din Italia, Belgia, Germania și Austria. Parchetul General a preluat dosarul tragediei din Crevedia, iar DNA a deschis un dosar penal în urma exploziilor.

Ce a declanșat exploziile de la Crevedia

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a stabilit cauza exploziei de la Crevedia.

Surse judiciare au confirmat pentru Gândul că raportul specialiștilor evidențiază faptul că incendiul a avut loc din cauza unui nor de gaze care se formase pe un perimetru de aproximativ 40 de metri, inclusiv deasupra clădirii.

Mai exact, a fost vorba de „un nor de gaze explozive de mari dimensiuni de circa 40 de metri dimensiune”. În plus, transvazarea GPL-ului a fost făcută cu dispozitive neadecvate din cisterna mare în cea mică.

În urma expertizei nu s-a putut stabili cu exactitate care a fost sursa izbucnirii flăcărilor. Drept urmare, sursa putea fi electrică, termică, mecanică, foc deschis sau electrostatică, conform specialiștilor.

Amestecul s-a suprapus peste clădirea de birouri, unde putea fi orice, inclusiv o țigară aprinsă. 

Ce a declanșat exploziile de la Crevedia

Ce a declanșat exploziile de la Crevedia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si