Judetul Suceava se confrunta cu un nou focar de coronavirus izbucnit in Centrul Social Crestin Bogdanesti din comuna Rîșca. Situatia este cat se poate de ingrijoratoare deoarece mai bine de jumatate dintre persoanele internate in camin si o buna parte a ingrijitorilor au fost depistatati pozitiv cu Covid-19, inca de vineri. Este vorba despre 63 de batrani si de 9 angajati ai azilului.

Citeste si: Când am putea merge în concediu? Recomandările lui Raed Arafat

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Reprezentantii Prefecturii Suceava au vizitat centrul si spun ca varstnicii erau cazati in conditii de igiena satisfacatoare, existand posibilitati de izolare a pacientilor testati pozitiv. Totusi, pentru ca nu au putut fi instituite circuite separate s-a luat decizia internarii tuturor celor 73 de pacienti la Spitalul Judetean Suceava.

Citeste si: Tătaru: Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie la un al doilea val al epidemiei de coronavirus

In timpul verificarilor, mare parte din personalul centrului a fost surprins la lucru fara masti. Mai mult, in camin nu se gaseau substante biocide necesare igienizarii spațiilor, iar angajatii nu dispuneau de echipamente de protectie.

Judeţul Suceava este cel mai mare focar de coronavirus din România. Oraşul şi alte 8 comune sunt în continuare în carantină.

Citeste si: O fetiță de 12 ani, simptome neobișnuite de coronavirus: "A murit, apoi a reînviat"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si