În aceste imagini care i-ar impresiona chiar și pe cei mai greu de clintit, se vede cum ursoaica Ina se învârte haotic într-un cerc. Deși sanctuarul din Zărnești are o suprafață de zeci de hectare, animalul dă târcoale la nesfârșit aceluiași spațiu îngust.

„Uite cum arata, e inuman, animalul trebuie sa se simta cat mai aproape de natura.


Si noi daca mergem la zoo trebuie sa le explicam copiilor ca nu e normal sa se invarta in cerc, sa aiba un spatiu asa mic, e normal sa aiba un spatiu mare si sa fie liber”, spun oamenii.

„Se invarte in locul ala pentru ca ea este inchisa in mintea ei. I-am pus o piatra sa nu mai poata sa treaca, a ocolit-o si se invarte tot asa. Orice animal inchis, chiar si cainii... ramane cu o trauma. Este criminal sa faci asa ceva unui animal”, spune Cristina Lapis, președintele Asociației Milioane de Prieteni.

20 de ani de captivitate au traumatizat-o iremediabil pe ursoaica Ina

Înainte să fie eliberată și adusă la sanctuar, Ina a fost ținută captivă la Grădina Zoologică din Piatra Neamț. Timp de 20 de ani, pentru bietul animal acasă a însemnat o cușcă betonată, de câțiva metri pătrați, cu gratii înalte, care nu amintește deloc de mediul ei natural ci, mai degrabă, de un loc de tortură.

Tristețea i se citește în ochi, iar în imaginile surprinse chiar de vizitatori se observă cum animalul caută cu disperare o ieșire din captivitate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Paradoxal, chiar oamenii care plătesc bilet pentru acest spectacol grotesc, în care actorii principali sunt necuvântătoarele expuse la zoo, se bucură când un animal este eliberat.

Am vrut să aflăm o reacție a Ministerului Mediului cu privire la condițiile inumane în care a fost ținută ursoaica, însă ne-am lovit de indiferența autorităților. Aceeași care, de-a lungul timpului, a transformat urșii în victime sigure ale sistemului.

Ursoaica ținută în captivitate 20 de ani nu este singurul caz din România

„Interviu de la domnul ministru, de pe un moment pe altul, e foarte complicat.
În momentul ăsta nu am niciun răspuns, cred că ne auzim puțin mai târziu”, ne-a spus un angajat al ministerului.

Din nefericire, cazul ursoaicei Ina nu este singular. Într-un alt videoclip postat chiar de reprezentanții grădinii zoologice din Neamț sunt suprinse imaginile nefericirii pe care sunt nevoite să o îndure bietele animale.

Doi râși trăiesc tot într-o cușcă betonată, nu într-o pădure sau măcar într-un spațiu mai larg. Unul dintre ei, se învârte obsesiv pe lângă gard, la fel ca ursoaica, în încercarea de a găsi o cale de ieșire.

 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si