Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Vântul întețește Apocalipsa din Australia

Vremea nu ţine cu pompierii din Australia care se luptă cu mai multe focare active de incendii întinse pe mii de hectare. Vântul care suflă cu putere riscă să împingă flăcările şi mai departe. Autorităţile se tem că ar putea apărea focare noi, în zone până acum scăpate de prăpăd. Se anunţă şi ploi, dar acestea nu sunt suficiente!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

India Mcdonell, o tânără de 19 ani, a uimit lumea întreagă cu puterea de care a dat dovadă. Casa ei a fost curpinsă de flăcări, dar a refuzat evacuarea. A încercat să limiteze proporţiile dezastrului şi a înregistrat scenele dramatice surprinse în miez de noapte. După câteva minute, o vedem cum încearcă să-şi pună o mască pentru a rezista în faţa flăcărilor.

Deşi India e privită ca un erou, autorităţile fac apel la oameni să respecte indicaţiile echipajelor de urgenţă. Prăpădul din Australia a căpătat proporţii apocaliptice. În total, 1500 de case au fost făcute scrum.

Citeste si: Apocalipsa în Australia: Zeci de mii de australieni îşi părăsesc oraşele din sud-est. Incendiile se extind

Citeste si: Doliu în lumea sportului românesc! Sonia Iovan, campioană olimpică la gimnastică, și-a găsit sfârșitul în Franța- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Ultimul bilanţ arată că 23 de persoane şi-au pierdut viaţa. Unii dintre ei au murit în maşină, în timp ce încercau cu disperare să se îndepărteze de flăcări. Mai multe incendii diferite s-au unit în noaptea de vineri spre sâmbătă, acoperind peste 6 mii de hectare. Şi este doar una dintre zonele afectate. Activiştii de mediu cred că animalele sălbătice au fost exterminate de pe suprafeţe uriaşe. Voluntarii încearcă să salveze ce mai pot şi îngrijesc urşii koala, cangurii şi oposumii scoşi din flăcări.



În sudul capitalei Sydney au ars în ultimele luni 264 de mii de hectare. Autorităţile au fost nevoite să cheme la datorie inclusiv rezerviştii pentru a face faţă prăpădului.

Citeste si: Petardele şi focurile de artificii au provocat moartea unei persoane şi rănirea a mai mult de 200

Locuitorii din zonele afectate sunt sfătuiţi să aibă răbdare. Capacitatea de răspuns a forţelor de ordine este solicitată la maximum.



"Astăzi este vorba despre a rămâne în siguranţă, despre a te pune într-o poziţie de siguranţă, oriunde ai fi!", spune premierul Australiei. 

Oamenii s-au refugiat în zonele de ţărm şi aşeaptă o evacuare pe mare, în cazul în care flăcările se apropie prea mult.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI