Valul de gripe și viroze provoacă îngrijorare și în rândul medicilor din țară. Camerele de gardă sunt pline, iar mulți pacienți ajung la spital după ce se confruntă săptămâni întregi cu boala, dar simptomele se agravează. Între timp, Organizația Mondială a Sănătății vrea să afle detalii despre pneumonia misterioasă care a umplut spitalele din China, de copii, a declarat Cristian Sabbagh.

Virusuri gripale tot mai agresive

Imaginile filmate în ultimele zile în spitalele din China au provocat extrem de multă îngrijorare. Sunt peste 7 mii de pacienți zilnic- majoritatea copii- care se confruntă cu o formă severă de pneumonie.Unii sunt într-o stare atât de grave încât doctorii îi pun la perfuzii pe holuri- în brațele părinților. Iar specialiștii de la noi sunt de părere că boala s-ar putea răspândi rapid- la fel precum virusul care a declanșat pandemia de covid.

Virusul gripal și virusurile paragripale la care se adaugă, iată germeni de tranziție, microplasma, pneomonie care se pare că este responsabilă de majoritatea pneumoniilor din China. Aceste virusuri sunt virusuri circulate la noi, probabil că asistăm la o exacerbare a acestora, a declarat Ștefan Ion, medic infecționist.

Scenariul nu e unul îndepărtat. Și la noi, camerele de gardă sunt pline de pacienți care ajung la spital cu tuse sau pobleme respiratorii.

Andra nu știe ce să mai facă să scape de răceală. De o lună se confruntă cu simptome supărătoare. Dar în ultima săptămână- starea ei s-a agravat.

Au fost probabil 2-3 zile între o răceală și alta. Durere în gât, dureri de cap, febră, frisoane, tuse. Tuse, adică de o lună de zile tușesc încontinuu. Niciun fel de medicament nu m-a ajutat,

a mărturisit Andra.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tot la camera de gardă a ajuns și Marian.

Citește și: Noi informații în cazul pacienților de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, care au murit după ce au mâncat pește. A ieșit rezultatul testelor bacteriologice

O răceală foarte gravă, de vreo 2 săptămâni acasă cu tratament nu a trecut și fac test covid și gripă pentru a mă interna. Tuse seacă, transpirație, frisoane, insomnie, nu am putut să dorm noaptea, a spus Marian.

Medicii care-i consultă spun că avem de a face cu un sezon gripal mult mai agresiv. Conform datelor Institutului Național de Sănătate Publică, numărul pacienților a crescut semnificativ.

În ultima săptămână s-au înregistrat peste 79.000 de cazuri de gripă, infecții respiratorii sau pneumonii. Cu 14% mai multe față de săptămâna anterioară, a transmis Alexandra Cosman, jurnalist Știrile Kanal D.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

La institutul Matei Balș sunt 200 de prezentări și o să fie o creștere și în continuare, nu sunt toate forme severe. Toate camerele de gardă vor avea o presiune categoric mai mare cu aceste infecții respiratorii care înseamnă gripă covid și alte virusuri care se transmit pe cale respiratorie, a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist.

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății insistă ca autoritățile de la Beijing să comunice dacă este vorba despre un virus nou ori au apărut forme mai grave ale pneumoniei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si