„Ciclonul tropical Jasper, însoțit de ploi nimicitoare și vijelii, a adus, odată cu viiturile, crocodili pe străzile orașelor. Iar pe un aeroport, nivelul apei a fost atât de mare încât un avion aproape că s-a scufundat”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Potopul din Australia a distrus totul în cale

Potopul care a lovit statul Queensland din nord-estul Australiei a scufundat de-a dreptul aeroportul din Cairns.

Imaginile sunt ca din apocalipsă, cu avioanele în apă, până la cabina piloților.
Orașul, cu 160.000 de locuitori, nu a mai pomenit niciodată asemenea inundații.
Clipurile postate pe internet arată dimensiunea diluviului. Nivelul apelor ar putea depăşi vârful de inundaţie record din 1971, de 4,1 metri. Autoritățile sunt îngrijorate că oamenii ar putea rămâne fără apă potabilă. Iar, în orașul Wujal Wujal, 300 de aborigeni au fost evacuați cu ajutorul elicopterelor și bărcilor.
Viiturile au fost atât de puternice încât au târât cu ele crocodili. Periculoasele vietăți au fost văzute în Wujal Wujal şi în mai multe oraşe din jur. La Ingham, angajații Departamentului pentru Mediu s-au luptat să scoată din apele aflate lângă așezările omenești, un crocodil.
Inundațiile au lăsat și 14.000 de case fără energie electrică. Iar meteorologii australieni au anunțat noi ploi diluviene.
În China, alerta de vreme glacială s-a extins.
A fost însoțită în sudul țării de un episod rar de ninsoare extrem de abundentă. În provincia Shandong a nins atât de mult încât vizibilitatea a scăzut până aproape de zero. Iar blocajele în trafic au fost de neevitat.

Citește și: VIDEO- Vreme imprevizibilă chiar și pentru meteorologi. Cum arată prognoza meteo din perioada următoare?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Autoritățile au emis alertă galbenă și au avertizat asupra riscului de călătorie, indiferent de mijlocul de transport ales.
În nordul Chinei, temperaturile au scăzut brusc până aproape de minimele istorice pentru această lună. La Beijing, s-au înregistrat azi-dimineață minus 15,5 grade Celsius. Cea mai scăzută temperatură înregistrată în decembrie a fost de minus 18,3 grade Celsius.
Și pentru Mongolia Interioară sunt estimări că temperaturile vor înregistra minus 22 de grade Celsius.
În schimb, de cealaltă parte a planetei, în Argentina și Uruguay, a avut loc o violentă furtună. Zeci de copaci au fost doborât de vânt. Ba chiar și un zid s-a prăbușit din cauza rafalelor de peste 150 de kilometri pe oră. În total, 16 oameni au murit din cauza fenomenului meteo extrem.
Vremea este totul diferită pe același continent, dar mai la nord. În Brazilia este alertă de caniculă. Locuitorii din Porto Alegre experimentează aproape 41 de grade. La fel de cald este în 15 regiuni braziliene, unde ieri a fost cea mai călduroasă zi din acest an.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si