Mergem acum la Aeroportul din Otopeni, acolo unde are loc un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Aviației Civile care se sărbătorește astăzi. Acolo se află colega mea, Tatiana Gavrilă, care ni se alătură cu detalii. Bună ziua, Tatiana!, a transmis Cristina Dorobanțu.

Ziua Internațională a Aviației Civile

- Aeroportul Henri Coandă marchează Ziua Internațională a Aviației Civile printr-o serie de evenimente, însă, mai multe despre această zi importantă ne va spune chiar purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Aeroporturi București, Valentin Iordache.

Bună ziua, spuneți-ne despre ce este vorba, la ce să ne așteptăm astăzi?, a transmis Tatiana Gavrilă.

Bună ziua, tuturor! Astăzi celebrăm 79 de ani de la semnarea la Chicago a unui document fundamental pentru aviația civilă. Cste vorba de cunoscuta convenție de la Chicago, de aceea am considerat necesar și noi să celebrăm această zi, aici, pe Aeroportul Henri Coandă. Astăzi avem statui vivante care interpretează niște pionieri ai aviației civile românești, mă refer aici la Smaranda Bresc, multiplă campioană mondială la parașutism, dar și membru ales a escadrilei albe din timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Vorbim totodată de Elena Carageani, prima femeie pilot din România și una din primele femei pilot din Europa și desigur, nu-i putem uita aici, pe Aurel Vlaicu, Traian Vuia și bineînțeles, Henri Coandă, care dă și numele acestui aeroport, a declarat Valentin Iordache. 

- Cum i-ați simțit pe oameni, cum i-ați văzut la vederea acestor stații?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Este un program inedit aici pe aeroport și pasagerii au devenit pentru câteva minute spectatori ai acestui program, pe care l-am adus. Au fost foarte încântați, desigur, și au scos telefoanele ca să imortalizeze momentul și personajele sunt foarte expresive, în consecință, am reușit, zicem noi, să le atragem atenția și să le oferim un mic moment de bucurie, mulți dintre ei venind afară, de unde vremea este chiar foarte urâtă, a

declarat Valentin Iordache.

Citește și: VIDEO- Corul Madrigal, spectacol în SUA. Anna Ungureanu, dirijor: "Când apărea Madrigalul parcă era sărbătoare"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si