Din celle peste 1.900 de dosare aflate pe rolul instantelor, 27 sunt decizii favorabile clientilor, iar patru sunt favorabile bancilor. Cum instantele sunt in vacanta, foarte multe dosare nu s-au judecat inca, iar cele care s-au judecat pot fi contestate.

Un exemplu de caz favorabil pentru clienti este cel judecat la Judecatoria Radauti, care a respins contestatia BRD Societe Generale, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală, la notificarea unui client de dare în plată ca nefondată.

O decizie similară a luat şi Judecătoria Slatina în cazul unui litigiu între Raiffeisen Bank, bancă de top cinci, şi un client care a apelat la darea în plată. Judecătorul din Slatina a respins şi solicitarea băncii de a trimite legea la Curtea Constituţională şi a acordat şi cheltuieli de judecată de 1.800 de lei debitorului.

Citeste mai mult aici

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si