Close sidebar
Close sidebar

"Această taxă nu trebuie să mai existe". Un impozit a fost eliminat în Senatul României

Senatorii au votat luni, 12 februarie, eliminarea unei taxe care i-a nemulțumit pe angajații români de la începutul acestui an. Rămâne ca și deputații să adopte aceeași lege și impozitul va deveni istorie.

Sorin Negru,

"Taxa pe boală", la un pas de eliminarea definitivă

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premierul a anunțat la începutul lunii februarie că Executivul va reveni cu modificări la noua taxă pe concediile medicale care a stârnit controverse la începutul acestui an.

Citește și: VIDEO- Taxarea cu 10% a concediilor medicale va fi eliminată

Așa-numita "taxă pe boală" a fost introdusă în 2023 de Guvern, iar angajații care se îmbolnăveau  primeau mai puțini bani  pe perioada concediului medical.

Impozitul de 10 procente pe concediul medical a fost inclus într-o ordonanță de urgență la finalul anului trecut. 

Noua taxă introdusă de Guvern din ianuarie 2024 pentru toți angajații din România, atât din sistemul bugetar, cât și din companiile private, a fost considerată abuzivă și neconstituțională de către politicienii din Opoziție.

"Taxa pe boală", la un pas de eliminarea definitivă

Senatul a eliminat, luni, impozitarea de 10% pe concediile medicale. Un amendament adoptat în comisii și apoi în plen a eliminat şi impozitarea concediului de maternitate şi impozitarea concediului pentru îngrijirea copilului bolnav.

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a menţionat că, pe lângă eliminarea impozitării concediilor medicale a pacienţilor oncologici. i s-a părut firesc şi normal să elimine o nedreptate, impozitarea concediului de maternitate.

”Nu mai trebuie să fie impozitat nici concediul pentru îngrijirea copilului bolnav. În momentul în care tu soliciţi sprijinul statului pentru că ai o problemă medicală e nedrept statul îţi ia 10%.

Înţeleg problemele cu datoriile la plata concediilor medicale, vorbim de aproape 9,5 miliarde de lei, ceea ce înseamnă într-adevăr o sumă colosală. Cred însă că anumite instituţii ale statului trebuie să fie mai atente dacă există tentative de fraudă pe această zonă”, a completat senatoarea.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.115/2023

privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene a fost adoptat de Senat cu 73 de voturi ”pentru”, 2 voturi contra şi 29 de abţineri. 

Citește și: VIDEO- 18 unități medicale din țară au fost ținta unui atac cibernetic. Infracțiunea a produs mari blocaje

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a declarat în plen că prin amendamentul adus la proiectul de Ordonanţă de urgenţă se îndreaptă o eroare şi anume aceea de impozitare cu 10% a concediilor medicale.

Impozit eliminat în Senatul României

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI