Află de mai jos cum anume recunoști monturile la picioare, care sunt cauzele lor, dar și tipul de încălțăminte recomandat de către specialiști. Vezi care sunt cele mai bune modele de pantofi pentru monturi!

Monturile: ce sunt și cum îți dai seama dacă suferi de ele

Monturile au surprins lumina reflectoarelor în 2011, atunci când Victoria Beckham declara că medicii au sfătuit-o să nu mai poarte tocuri din cauza lor.

Dar diva de origine britanică nu este singura care suferă de această afecțiune a picioarelor: Meghan Markle, Kate Middleton, Amy Adams sau Naomi Campbell sunt alte vedete ce se confruntă cu aceste probleme.

Monturile reprezintă deformații ale oaselor de la baza degetului mare, care au un aspect inestetic. Din cauza presiunii exercitate, degetul mare poate avea tendința de a se muta spre interior, afectând și celelalte formațiuni osoase și putând modifica chiar anatomia piciorului.

Durerea, inflamația, umflăturile și disconfortul tot mai mare resimțit atunci când mergi sunt numai câteva dintre simptomele monturilor. De asemenea, vei constata că îți e tot mai greu să găsești încălțăminte care să ți se potrivească pe măsură ce deformațiile avansează tot mai mult.

Cauzele monturilor: ce stă la baza suferinței tale

Experții nu au identificat cu claritate o cauză unică a monturilor, dar se pare că moștenirea genetică joacă un rol important.

Astfel, dacă mama ta a suferit sau suferă de aceste deformații, este posibil să ajungi și tu în aceeași situație.

Purtarea încălțămintei nepotrivite nu e neapărat o cauză directă a monturilor, dar presiunea exercitată de acești pantofi poate agrava afecțiunea. În principal, pantofii cu toc înalt și cu vârf ascuțit sunt cei care cauzează cele mai multe probleme picioarelor.

De asemenea, monturile pot fi provocate sau agravate de unele afecțiuni deja existente ale picioarelor.

Artrita este una dintre ele, dar și accidentele sau rănile la nivelul membrelor inferioare pot avea un cuvânt de spus.

De ce să ții cont atunci când cumperi pantofii potriviți pentru monturi

Dacă ești o purtătoare înrăită de stilettos, ne pare rău, dar e recomandat să rărești sau chiar să renunți complet la utilizarea lor în cazul în care suferi de monturi. Experții sunt de părere că, atunci când insiști să încalți aceleași accesorii dificil de purtat, nu vei face decât să supui picioarele la o presiune tot mai ridicată.

Principalul criteriu de care să ții cont atunci când cumperi pantofi pentru monturi este mărimea. E absolut necesar ca încălțămintea să ți se potrivească perfect. De asemenea, formatul trebuie să fie larg, încăpător în partea din față, iar secțiunea cea mai lată a piciorului trebuie să se suprapună pe cea a pantofului. Vârful dreptunghiular și cel rotund sunt de preferat celui ascuțit.

De ce să mai ții cont? Pantofii din materiale moi și flexibile sunt alegeri valoroase. Acestea se vor plia mai bine pe monturi și nu vor depune presiune asupra picioarelor tale. În mediul online te așteaptă modele de încălțăminte de damă de calitate, perfecte pentru monturi.

8 perechi de pantofi pentru monturi

Mai jos vei regăsi cele mai bune exemple de pantofi care să nu îți dea bătăi de cap atunci când ai de-a face cu nesuferitele monturi!

Pantofii sport

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acest model de încălțăminte e din fabricație încăpător și confortabil, așa că se va dovedi alegerea ideală pentru femeile care suferă de monturi. Alege pantofi sport din materiale naturale, care lasă pielea să respire, sau cu perforații, pentru o mai bună aerisire a piciorului. Pantofii sport sunt în mod tradițional mai lați în partea de față, așa că nu trebuie să îți bați capul cu acest aspect. Talpa stabilă, care îți oferă susținere dacă picioarele tale au tendința de a se orienta către interior în timpul mersului, e de asemenea, un atu.

Balerini clasici

Încălțămintea de tip flats, fără talpă, a fost practic inventată pentru monturi, așa cum vei descoperi și în aparițiile Victoriei Beckham, care a renunțat aproape de tot la tocuri. Evită însă balerinii cu vârf ascuțit care s-au tot purtat în ultima perioadă și alege unii rotunzi sau dreptunghiulari, cu format clasic. Un strop de toc în zona călcâiului e de asemenea un punct pozitiv, iar materialele naturale sunt absolut necesare.

Pantofi masculini

Pantofii masculini mai lați în partea din față îți vor face piciorul să se simtă ca în rai. Alege un model de calitate, din materiale excepțional prelucrate, și optează fie pentru un negru pur asortat cu rochiile tale înflorate, fie pentru nuanțe de roz sau pentru aplicații metalizate. Aceste modele se dovedesc în continuare stylish fără ca picioarele tale să aibă de suferit.

Sandale

Sandalele reprezintă de fapt modelul de încălțăminte perfect pentru femeile care suferă de monturi. Acestea lasă loc piciorului să respire și nu depun presiune asupra părții deformate. Alege un model tip „șlap”, dar care să ofere o susținere superioară, iar degetele tale vor avea toate motivele să se simtă mulțumite.

Dacă preferi să ții ascunse monturile, atunci optează pentru sandalele închise, decupate doar la vârf. Alege din nou un design lat în partea din față și mizează neapărat pe materiale naturale care lasă piciorul să respire. Confortabile și stilate, aceste sandale vor deveni rapid preferatele tale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Platforme

Dacă vrei totuși să fii la înălțime, platformele sunt excelente. Mizează pe o talpă flexibilă și confortabilă și neapărat pe un format încăpător. Modelele de pantofi decupate în partea din față se dovedesc și mai comode, iar monturile tale nu vor mai avea ce să îți reproșeze. Nu uita de materialele naturale!

Pantofi cu toc

Nu înseamnă că dacă ai monturi trebuie să îți iei adio pentru totdeauna de la pantofii cu toc. E adevărat că stilettos nu mai sunt nici pe departe recomandați, dar există designuri potrivite pentru aceste probleme ale picioarelor. Orientează-te după acei pantofi cu toc mediu și gros, pe care te poți baza în orice situație, cu vârf dreptunghiular. Se poartă din nou, un motiv în plus de a-i încerca acum.

Botine și ghete

În afara cazului în care optezi pentru botinele tip stilettos sau pentru cele cu toc extrem de înalt, aceste modele de încălțăminte sunt minunate pentru monturi în aproximativ orice formă și design. Dar botinele cu vârf ușor rotunjit și cu toc mediu și gros reprezintă alegerea perfectă. Iar ghetele și bocancii sunt de asemenea opțiuni care se vor dovedi ireproșabile. 

Ține cont de recomandările noastre și nu îți mai chinui picioarele cu monturi în încălțămintea nepotrivită. Află care sunt cauzele și simptomele acestei afecțiuni și investește în pantofi de calitate pentru monturi! Vei vedea diferența! 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si