Instalarea contoarelor inteligente ar aduce numeroase beneficii, atat pentru clienti, cat si pentru distribuitorii de energie electrica. Exista temeri cu privire la faptul ca transmisia datelor se face prin unde radio, emisiile de radiatii electromagnetice ar putea cauza probleme.

Astfel, saca initial un consumator refuza instalarea, operatorul de distributie face masuratori asupra nivelului de radiatii electromangetice, pe care i le arata apoi consumatorului. Daca emisiile sunt sub nivelul stipulat de lege, are dreptul sa instaleze noul contor, iar daca nu, poate decide sa amplaseze contorul la limita propriatatii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Daca si dupa masuratori care arata ca respectivele contoare resptecta normele privind nivelul de emisii electromagnetice consumatorul tot refuza sa i fie instalat noul contor, distribuitorul poate ajunge, la limita, sa-l deconecteze, noteaza economica.net.

Gasiti AICI mai multe detalii cu privire la proiectul de ordin al ANRE.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si