Aşa faci cei mai buni cartofi noi la cuptor! Reţeta pe care trebuie să o încerci
Cartofii noi sunt vedeta acestei perioade. Aceștia conțin nutrienți care nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație sanătoasă, sunt bogați în vitamine, iar dacă sunt consumați așa cum trebuie aduc multiple beneficii organismului.
Cartofii noi reprezintă carbohidrați complecși care oferă corpului energie și te ține departe de gustările nesănătoase precum fast-food-urile. Iată câteva rețete delicioase cu cartofi noi la cuptor pe care trebuie neapărat să le încerci!
Cartofi noi cu usturoi la cuptor
Ingrediente:
1,3- 1,5 kg cartofi noi
3 linguri de ulei
sare grunjoasa
10 căței de usturoi
verdeață pentru decor
Mod de preparare:
Se spală bine cartofii și se pun la scurs. Nu este necesar să fie decojiți pentru că au pielița destul de subțire și se va găti ușor la cuptor.
Cartofii se taie rondele și se clătesc în mai multe ape pentru a ieși amidonul. Rondelele se pun a scurs, iar în acest timp pregătim cuptorul la 200 de grade Celsius. Feliile de cartofi trebuie să fie bine uscate înainte de a fi puse în tavă.
Este necesară o tavă mai largă. Cartofii trebuie stropiți cu ulei, iar apoi se presară sare grunjoasă. Se curăță o căpățână de usturoi, iar cățeii se împrăștie printre rondelele de cartofi.
După alte 20 de minute cartofii sunt gata. Au o culoare aurie și un miros aparte.
Cartofi noi la cuptor
Ingrediente:
1 kg de cartofi noi;
5 căței de usturoi;
o rămurică de rozmarin proaspăt;
o legătură de mărar;
100 g de unt;
sare, piper negru măcinat — după gust.
Mod de preparare:
1. Folosind buretele de sârmă, curățați cartofii de coajă. Tăiați-i în jumătăți și fierbeți-i în apă ușor sărată și clocotindă până vor fi semipreparați (pe parcursul a 10 minute).
2.Apoi scurgeți apa din cratiță și uscați puțin cartofii. Transferați-i într-o tavă de copt. Adăugați usturoiul curățat și strivit cu cuțitul. Presărați-i cu sare și piper negru măcinat.