Guvernatorul Bancii Nationale a Austriei a avertizat Romania asupra efectelor legii darii in plata si a precizat ca investitorii trebuie sa se bucure de stabilitate juridica si politica pentru a demara proiecte intr-o tara straina.

Aici avem o discuţie internaţională în legătură cu riscurile politice şi riscuri în ceea ce priveşte sistemul juridic. Cred că este foarte important ca investitorii să fie siguri că statul de drept există, că aveţi o anumită stabilitate a elementelor de bază pentru mediul de afaceri.

E clar, dacă privim din perspectiva băncii centrale, că avansul creditării, dinamica creditelor sunt legate de siguranţa juridică şi de elementele de stabilitate(...) şi de funcţionare ale sistemului juridic, deoarece fiecare credit e, într-o anumită măsură, un pariu pentru viitor. Trebuie să reduceţi aceste riscuri şi cred că este în puterea fiecărei ţări să decidă în ce măsură băncile îşi pot îndeplini funcţia de creditare şi de susţinere a economiei”, a declarat oficialul austriac.

Austriecii sunt principalii investitori in sistemul bancar din România. Băncile cu capital austriac au o expunere de 23% în Europa Centrală şi de Est, fiind urmată de Italia, cu 18%, a amintit Nowotny într-o prezentare susţinută la BNR.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si