Bucharest Fashion Film Festival, aflat la cea de-a cincea ediţie, aduce împreună profesionişti din modă, film şi branding, dar şi entuziaşti ai acestor domenii, între 23 şi 26 septembrie.

Tema principală a ediţiei din acest an este Transparenţa.

După ce anul 2020, marcat de pandemie, a scos la iveală fracturile societăţii în care trăim, industria modei, cu ciclul de producţie blocat şi în imposibilitatea punerii în scenă a show-urilor de prezentare, n-a fost ferită de dezvăluiri sau de eventualitatea unei restructurări. 

Anul acesta, BFFF vernisează expoziţia în aer liber „Based on a True Story: A Collaborative Investigation” pe tema transparenţei în modă, care va oferi publicului un punct de plecare în chestionarea autenticităţii într-o lume construită pe expunerea unor versiuni idealizate ale noastre către cei din jur.

Citeste si: Este doliu în muzică. Un celebru compozitor a pierdut lupta cu viața

O selecţie de scurtmetraje, documentare şi filme cult în programul BFFF.

A cincea ediţie a festivalului include lungmetraje organizate în două secţiuni: documentare despre personaje marcante sau probleme presante din istoria modei şi o serie de filme de artă acestea din urmă coagulate în cadrul secţiunii cu focus pe costum Dressing The Cinema. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Pornind de la tema generală a ediţiei- transparenţă, numitorul comun al filmelor din secţiunea Dressing The Cinema va fi vălul, un obiect controversat, ce poartă deseori semnificaţii politice, religioase şi psihanalitice şi care a stârnit de-a lungul timpului interpretări contradictorii în sfera "politicilor privirii". 

Aşa că, anul acesta, BFFF vernisează expoziţia în aer liber „Based on a True Story: A Collaborative Investigation” pe tema transparenţei în modă, care va oferi publicului un punct de plecare în chestionarea autenticităţii într-o lume construită pe expunerea unor versiuni idealizate ale noastre către cei din jur.

Noutatea celei de-a cincea ediţii este BFFF Insights, un eveniment de industrie, organizat în parteneriat cu 2029 Productions. Acesta are în centru o prezentare de portofolii, colectate în urma unui open call de la regizori, operatori, fotografi şi stilişti în plină dezvoltare, evaluate de un juriu care acopera cele 4 arii. 

Citeste si: Cultură de cannabis descoperită în Argeș


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si