Cafea exclusivistă, vinuri de colecție, și o expoziție de artă, plină de culoare. Toate sunt îmbinate într-un singur local din centrul Capitalei. Ideea a fost a lui Adrian, un tânăr de 26 de ani pasionat de călătorie, care a vrut să aducă un concept din Londra și la noi.

Citește și: VIDEO- Călătorie în istorie: Muzeul Național Cotroceni își așteaptă vizitatorii de marți până duminică

Adrian Oprea, anteprenor: „Proiectul a luat naștere în urma unei călătorii la Londra, unde am descoperit un hub gastronomic în care eu am văzut un potențial de dezvoltare foarte mare și pe piața din România. Locația este structurată ca și un lobby de hotel în care se regăsesc mai multe experiențe culinare, cât și artistice.”

Să începem cu mâncarea: preparate fine dining pentru toate gusturile.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Avem un piept de pui. Vine cu un cartof copt și cu un ou de găină.

Continuăm cu niște ouă turcești, poșate, cu un iaurt mai gras puțin.”

Iar lista bunătăților poate continua. Însă ce e cu adevărat inedit, expoziția de artă din centrul localului. Tablourile pot fi și cumpărate, iar prețurile pornesc de la câteva sute de euro și ating 1.500 de euro.

Ștefania Dumbrava, specialist galerie de artă: „Locul artei contemporane nu mai este doar în galerii de foarte mult timp, a ieșit din galerii, a ieșit din muzee și vine în viața de zi cu zi.

Sunt cazuri de clienți care vin la o cafea, la un brunch, se îndrăgostesc de o lucrare și pleacă cu ea acasă.”

În cadrul restaurantului se regăsesc 5 sortimente de cafea aduse din străinătate

Cât despre partea de cafenea, aici se regăsesc și 5 sortimente scumpe mai puțin întâlnite la noi în țară. Boabele sunt cunoscute pentru aroma inedită.

Alexandru, barista: „Avem din Indonezia, Yemen, Panama Gheisha, o varietate foarte bun de cafea. Și o altă cafea foarte interesantă din Hawaia. Ceașcă de cafea pe bază de espresso poate fi la 35 de lei, 70 de lei espresso dublu, o cafea obișnuită pleacă de la 10 lei un espresso, 14 lei un cappucino.”

În România, se deschid anual sute de localuri noi, iar accentul antreprenorilor este pe cafenele de specialitate. Studiile recente făcute de Hospitality Culture Institute arată că industria, la noi, se ridică la 600 de milioane de euro, o treime din această sumă fiind generată în București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si