Pentru cei care își prepară în fiecare dimineața cafeaua în mod „manual”, pasiunea este evidentă. Ceilalți se încadrează în categoria „comoditate”. Este însă comoditatea un generator al gustului mai slab calitativ. Nu neapărat.

Totul stă în calitatea cafelei pe care o alegi. Orice espressor pe care îl găsești în magazine pentru câteva sute de lei poate să producă rezultate decente. Textura este ușor de obținut, gustul este partea cea mai grea.

Espressoarele au funcții variate. Unele funcționează doar cu cafea râșnită, altele se ocupă de acest proces gălăgios, dar satisfăcător. Cea mai comodă dintre variante este espressorul cu capsule. Fanii declarați ai cafelei sunt nemulțumiți de faptul că acest tip de aparat limitează posibilitatea de a alege cafeaua preferată. Pe de altă parte, apăsarea unui singur buton este mai valoroasă atunci când te dai mai greu jos din pat și nu ai chef să scoți la înaintare tot arsenalul pentru a prepara o singură ceașcă de cafea.

Avantajul comun al espressoarelor de mai sus, indiferent de modul de preparare, este că ajungi să cheltuiești mai puțini bani decât dacă ți-ai cumpăra cafeaua din oraș. Costul inițial al aparaturii este amortizat rapid, mai ales dacă ești un consumator frecvent al băuturii.

Ca să nu mai amintim de timpul pe care îl economisești. Cafeaua nu este pentru stat la coadă în spatele unor oameni care încă nu s-au hotărât ce vor să comande.

Cafeaua este pentru satisfacția recompensei imediate. Iar atunci când ajungi să fii recompensat direct în pijamale, fără să îți faci griji legat de hainele pe care trebuie să le porți, parcă nu-ți mai vine să vizitezi cafenele, oricât de boeme ar fi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Dacă vrei să lași în urmă timpul pierdut în drum spre cafenea și cel stat la coadă, avem pentru tine o serie de sfaturi în ceea ce privește calitatea unui espressor. Indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziție, credem că vei alege un model care ți se potrivește.

Ce trebuie să îți dorești de la un esspresor? În primul rând, ar trebui să facă espresso la fel de bun ca un barista și ar trebui să fie capabil să personalizeze puterea cafelei și mărimea băuturii pe gustul tău.

Ce nu trebuie să îi lipsească unui esspresor este o râșniță și un cântar, despre care specialiștii spun că sunt esențiale pentru cele mai bune rezultate. Asta pentru că știm că băutura are cel mai bun gust dacă boabele sunt proaspăt măcinate chiar înainte de a face cafeaua..

Deoarece vei vrea să te bucuri din când în când și de o cafea espresso cu lapte, cum ar fi cappuccino și latte, trebuie de asemenea să cauți un esspresor care are inclusă o metodă de spumare a laptelui. Metodele pentru a spuma laptele diferă între modele și variază de la buteliile cu abur manuale la dispozitivele automate de spumare.

Nu în ultimul rând, un esspresor cafea trebuie să fie ușor de folosit și ușor de întreținut. Să faci o cafea nu ar trebui să îți ia prea mult timp, nu trebuie să facă prea multă mizerie și nici să ai nevoie de o cantitate descurajantă de agitație pentru o dimineață ocupată.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

În funcție de complexitate, unele dispozitive vor permite ajustarea anumitor sau a tuturor factorilor, inclusiv temperatura, puterea și volumul, astfel încât să te poți apropia de espresso-ul ideal. Câteva dispozitive îți permit chiar să programezi butoanele și să îți salvezi setările preferate pentru unul sau mai mulți utilizatori.

Sună prea complicat? Ai nevoie de cafea instant? Ți-au plăcut sucurile la dozator când erai mic? Atunci un espressor care funcționează cu capsule cafea este varianta pe care ți-o recomandăm. Acestea pornesc de la câteva sute de lei, multe dintre ele venind la pachet cu câteva capsule, ca să îți formezi gustul.

Partea bună e că forma acestora este standardizată, deci poți cumpăra capsule de la mai mulți producători. Chiar și de la Starbucks, dacă vreodată ți se va face dor de atmosfera specifică lor!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si