Planificarea pentru anul universitar 2024-2025 este în plină desfășurare, iar studenții, atât cei noi, cât și cei care se reîntorc la facultate, se pregătesc pentru un nou an de studiu.

În funcție de universitate și de programul de studii, datele de începere pot varia. Însă, în general, există câteva perioade similare la majoritate universităților.

Când încep facultățile în anul universitar 2024-2025?

Majoritatea universităților din România încep anul universitar în octombrie.

De obicei, prima zi a cursurilor este 1 octombrie, însă ținând cont că în 2024 data de 1 octombrie pică într-o zi de marți, unele dintre facultăți au decis ca începerea anului universitar să aibă loc pe data de 30 septembrie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

Totuși, există variații între universități și facultăți, așa că este important ca studenții să verifice calendarele academice specifice.

Universitățile de stat

Universitățile de stat, cum ar fi Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara, urmează de obicei aceeași structură a anului universitar.

  • Universitatea din București începe cursurile în anul universitar 2024- 2025 pe data de 30 septembrie 2024.
  • Universitatea Politehnică din București începe cursurile în anul universitar 2024- 2025 pe data de 30 septembrie 2024.
  • Universitatea Babeș-Bolyai începe cursurile în anul universitar 2024- 2025 pe data de 30 septembrie 2024.
  • Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași începe cursurile în anul universitar 2024- 2025 pe data de 30 septembrie 2024.
  • Universitatea de Vest Timișoara începe cursurile în anul universitar 2024- 2025 pe data de 30 septembrie 2024, în timp ce festivitatea de deschidere a anului universitar va avea loc pe 27 septembrie.

Citește și: De câte ori poți să dai Bacul? Ce variante ai dacă nu iei examenul

Universitățile private

Universitățile private, cum ar fi Universitatea Româno-Americană, Universitatea Titu Maiorescu și Universitatea Spiru Haret, au, în general, date similare de începere a anului universitar. Totuși, unele instituții private pot începe anul academic cu o săptămână mai devreme sau mai târziu, în funcție de propriile reglementări interne.

  • Universitatea Titu Maiorescu începe cursurile în anul universitar 2024- 2025 pe data de 30 septembrie 2024.
  • La Universitatea Spiru Haret, cursurile încep pe 1 octombrie 2024, în timp ce festivitatea de deschidere a anului universitar va avea loc pe 30 octombrie.
  • Universitatea Titu Maiorescu începe, de asemenea, cursurile luni, 30 septembrie 2024.
  • Când încep facultățile în anul universitar 2024-2025?

    Când încep facultățile în anul universitar 2024-2025?

    [Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO Program de internship pentru studenți! Tinerii pot acumula experiență încă din timpul facultății

Etape de pregătire pentru noul an universitar 2024-2025

Înainte de începutul anului universitar, studenții noi trebuie să finalizeze procesul de înscriere și să confirme locul la facultate. Acest proces include adesea depunerea documentelor necesare și plata taxelor de înmatriculare. Perioada de înscrieri se desfășoară, de obicei, la sfârșitul lunii septembrie.

Pentru studenții care optează pentru cazare în căminele universităților, alocarea locurilor începe cu câteva săptămâni înainte de începerea cursurilor.

Majoritatea universităților publică listele cu studenții care primesc locuri de cazare la mijlocul lunii septembrie, iar cazarea efectivă se face cu o săptămână sau două înainte de 1 octombrie.

Sfaturi pentru studenți

Fiecare universitate publică un calendar academic detaliat, care include datele de început și sfârșit ale semestrelor, perioadele de vacanță și datele examenelor. Asigură-te că ești la curent cu aceste informații pentru a evita surprizele neplăcute.

Asigură-te că ai toate documentele pregătite pentru înmatricularea în noul an universitar și cazare. Verifică lista cu acte necesare publicată de universitatea ta.

Citeste si: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol:" Întreaga industrie a spus nu"- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum le-a ademenit "Șacalul" pe Delia și Denisa, tinerele ucise pe litoral. Imagini cu suspectul adus în cârje la instanță- antena3.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si