Când se schimbă ora în octombrie 2021?

Anul acesta, trecerea la ora de iarnă se face între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, astfel ora 04:00 va deveni ora 03:00.

Nu cu mult timp in urmă, Comisia Europeană a propus renunțarea la ora de iarnă, până în prezent în România nu s-a luat o decizie în acest sens.

Astfel că, în luna octombrie, se va trece la ora de iarnă, iar noaptea va fi mai lungă.

Astfel, trecerea la ora de iarnă se face între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00.

Totodată, DTS (Daylight Saving Time) sau ora de vara, a aparut în lume din necesitatea omenirii de a se bucura mai mult de lumina si caldura pe care le dadea soarele vara. Dand ceasul cu o ora inainte in martie, ne putem bucura de mai multa lumina pentru a realiza toate activitatile de dimineata pana seara iar in luna noiembrie revenim la timpul standard.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Când se schimbă ora de iarnă 2021?

Când se schimbă ora de iarnă 2021?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: La ce oră se închid azi, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile?

Cum se adaptează organismul la această schimbare de fus orar? Ce spun specialiștii?

Specialistii spun că pentru a trece mai ușor de noua schimbare a fusului orar, trebuie sa reduci consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante.

Deși sunt puțini care cunosc acest lucru, medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Însă, nu toți oamenii au parte de schimbările acestea. Unii nu au părut afectați de-a lungul timpului. Se spune că cei mai afectați de schimbarea orei sunt copiii și persoanele în vârstă.

Adaptarea completă a organismului la noul program se va intampla în aproximativ două săptămâni, așa că nu iti impune sa ai mai multă răbdare in aceasta privinta.

Iar dacă te vei suprasolicita este posibil să ai diverse probleme de sănătate în această perioadă.

Mai mult, este bine să reduci consumul de stimulente, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru și orice alte energizante, pentru ca organismul tău să nu fie afectat. Astfel, poți trece mai repede peste această schimbare.

Citeste si: Ore de liniște în 2021 la bloc. Amenzi de mii de lei pentur cei care nu respectă programul de linişte!

De asemenea, este important de menționat faptul că, cercetătorii au avertizat de-a lungul anilor că există efecte negative ale schimbărilor sezoniere de oră. Iar printre aceste probleme se evidențiază insomnia, starea de oboseală, durerea de cap, dar și anxietatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si