Băile Felix este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România.

Citește și: VIDEO- Băile Felix, stațiunea sold-out. Peste 15.000 de turiștii au luat cu asalt cea mai căutată stațiune din vestul țării

Turiștii vin în număr mare pentru facilitățile existente în stațiunea Băile Felix, care permit tratarea cu succes a reumatismului și a afecțiunilor neurologice, ginecologice.

Citește și: Băile Felix, „Capitala” distracției

Bazele medicale de aici dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare.

În timpul verii, gradul de ocupare în toate hotelurile din stațiunea Baile Felix este de 100%, iar în restul anului de aproximativ 80%. 

Baile Felix, stațiunea cu ape termale care rivalizează cu marile destinatii turistice din Occident

Baile Felix, stațiunea cu ape termale care rivalizează cu marile destinatii turistice din Occident

Băile Felix, tradiție de 300 de ani

Bazinele cu apă termală din Băile Felix, camerele luxoase și aerul curat de pădure îi atrag ca un magnet pe turiștii din toată țara și din străinatate.

Cele mai căutate sunt hotelurile de patru și cinci stele din Băile Felix, unde rezervările se fac uneori cu două, trei luni în avans. 

Clienții din hotelurile de lux pot beneficia de băi termale cu săruri efervescente sau cu ulei aromatic.

Cele mai multe locații de patru și cinci stele oferă acces la saună umedă, sauna uscată sau fântână cu gheata.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Turiștii beneficiază nu doar de apele terapeutice, ci și de masaje de relaxare cu diferite uleiuri esentiale.

Izvoarele termale au fost puse în valoare în secolul al XVIII-lea de călugărul Felix Helcher de la mănăstirea Klosterbruck⁠ din Moravia, administrator al mănăstirii din Sânmartin. Între 1711-1721 au fost organizate primele așezăminte pentru tratament, sub numele de „Baia lui Felix” (în maghiară Félixfürdő).

Cât costă un weekend la Băile Felix

Prețurile pentru un weekend la Băile Felix variază mult în funcție de câte stele are hotelul sau pensiunea în care te cazezi, cu cîte persoane mergi însoțit sau câte mese sunt incluse în pachet.

Un sejur pe perioada week-end-ului într-un complex hotelier de 5 stele în care clienții vor avea partea de cazare, doua mese pe zi si doua proceduri de wellness, SPA și aquapark cu 14 bazine la dispozitie costă de la 1550 de lei în sus (pentru o persoană).   

Potrivit Booking.com, pentru o familie de doi adulți cu doi copii mici (sub 12 ani), prețurile pentru cazarea pe două nopți( vineri-sâmbătă, 18-19 august 2023) sunt următoarele:  

- hotel 3 stele, cameră dublă, mic dejun și cină incluse= 2.800 lei

- pensiune 3 stele, apartament, fără mic dejun= 800 lei

- complex turistic 3 stele, suită cu 1 dormitor, mic dejun inclus= 2.070

lei  

- hotel 4 stele, cameră dublă sau twin, mic dejun și cină incluse= 4.600 lei 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- hotel 5 stele, cu SPA și ape termale incluse, cameră dublă sau twin cu acces gratuit la parcul acvatic, doup mese incluse= 6.900 lei

- apartament cu balcon= 720 lei

- pensiune 3 stele, cameră dublă, 2 paturi duble mari 950 lei.

Multe alte oferte de cazare sunt disponibile cu prețuri de la 700-800 lei până la 5.000 de lei pentru un singur weekend la Băile Felix. Familiile care nu au mesele incluse, mai trebuie să ia în calcul cel puțin 300-400 de lei, cost suplimentar pentru fiecare zi.

Stațiunea Băile Felix a fost arhiplină în weekendul de Sfânta Maria. Toate hotelurile și pensiunile au fost pline, la fel și complexele balneare cu zeci de piscine.

Vremea a ţinut cu turiştii, sunt peste 30 de grade și mult soare. Pentru distracţia turiștilor a fost organizată o petrecere cu spumă la Aquaparkul celui mai mare complex hotelier din Băile Felix.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si