Ce nume au onomastica de Sfânta Maria Mică.  În ciuda faptului că în Noul Testament nu este relatat aest eveniment,  Nașterea Maicii Domnului  apare în Protoevanghelia lui Iacov, carte scrisă în anul 145 și unde se relatează originea și copilăria Fecioarei Maria. Conform Protoevangheliei lui Iacov, Maria era de descendența împărătească și preoțească: tatăl ei Ioachim era urmaș al regelui David, pe când mama ei, Ana era fiica preotului Matthan. 

De asemenea, Nașterea Maicii Domnului reprezintă prima mare sărbătoare a unui nou an calendaricesc, având în vedere că acesta începe cu dată de 1 septembrie.

Ce nume de femei se sărbătoresc de Sfânta Maria Mică

Dintre femeile care își serbează onomastica – aproximativ 1.400.000 se numesc Maria, aproximativ 270.000, Mariana, și în jur de 51.000 poartă numele de Marinela.

Acest nume a devenit celebru în epoca republicană datorită lui Caius Marius, un vestit om de stat şi comandat militar. Încercând să lămurească pe deplin originea şi semnificaţia acestui nume, cercetătorii au ajuns la concluzia că el se apropie de cuvântul etrusc “maru”, care era numele unei funcţii şi care iniţial a avut înţelesul de “om, individ”.

Maria

Mariana

Mioara

Mia

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Maricica

Marița

Marina

Marilena

Mari

Mărioara

Meri

Măriuța

Mara

Marioara

Marusia

Ana-Maria

Mimi

Nume de bărbați sărbătorite pe 8 septembrie

De Sfânta Maria, atât de Sfânta Maria Mare, cât și de Sfânta Maria Mică îşi mai serbează onomastica şi circa 400.000 de bărbați. Dintre aceștia, 310.751 poartă numele de Marian, 102.620 se numesc Marin şi 3.332 se numesc Marinică. 

Cei care au numele legat de Sfânta Maria au parte, astfel, de cel puțin 3 zile de sărbătoare în fiecare an. Una este ziua de naștere, una este Sfânta Maria Mare (15 august), care a trecut recent, iar cealaltă Sfânta Maria Mică, ce se aniversează pe 8 septembrie. Dacă au și alt nume de sfânt, sărbătoriții de Sfânta Maria Mică și Mare mai au o altă zi onomastică, ceea ce ar duce aniversările anuale la 4.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si