Kit-ul de testare a fost realizat în urma colaborării între cercetătorii IMT- Institutul National Pentru Microtehnologie, Spitalul Clinic De Boli Infectioase "Sfanta Parascheva" Iasi, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași, Spitalul Clinic De Pneumoftiziologie Iași și echipa de cercetare-dezvoltare a DDS Diagnostic. 

Citeste si: Propunere-nevaccinații își vor plăti spitalizarea

Cât de eficient este testul și în cât timp apare rezultatul

Echipa de cercetători susține că testul este eficient 100%, iar rezultatul apare într-o oră și jumătate. Germania, Franța și Finlanda și-au omologat propriile kit-uri pentru testare. Trusa multiplex RT-PCR poate identifica toate formele virusului, inclusiv pe cele emergente în anul 2021. Acest aspect limitează riscul unui aspect fals negativ, dar cel mai imporant, poate detecta în același timp trei gene: două gene înalt conservate ale virusului SARS CoV-2 și o genă control intern, pentru verificarea calității probei și a metodei de prelevare. 

Citeste si: Pfizer a semnat un acord pentru a facilita accesul la pastila anti-COVID

Kit-ul poate concura cu alte produse de pe piața internațională

Produsul urmează să fie prezentat la cea mai mare expoziție medicală din Dusseldorf, Germania. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

„KITUL MULTIPLEX RT-PCR SARS-CoV-2 pe care îl lansăm pe piață este rezultatul muncii susținute și dedicării echipei noastre, dar și al partenerilor și colaboratorilor noștri în procesul global de combatere a pandemiei de Covid-19. Este o reușită a eforturilor noastre depuse în scopul îndeplinirii misiunii pe care ne-am propus-o.

Este un kit robust, testat pe o gamă largă de echipamente de RT-PCR aflate pe piață, un produs competitiv cu cele mai bune și eficiente produse similare de pe piața internațională.

Avantajul în fața acestora este faptul că este un produs 100% românesc”, a declarat Dana Stan, cercetător și doctor în chimie, fondator al companiei DDS Diagnostic. 

Citeste si: 9 străini au fost escortați de pe teritoriul României

Avantajele testului

Potrivit specialiștilor în boli infecțioase, testul are avantajul că oferă rezultatul într-un timp destul de repede, acuratețea este foarte mare, iar rezultatele fals pozitive sau fals negative sunt aproape eliminate complet. 

Echipa de cercetare lucrează la un produs, printre care și un test de salivă cu acuratețe mare în primele cinci zile de la infectare. 

Citeste si: Profesorul antivaccinist din Iași a fost concediat. Îi amenința și îi jignea pe elevi


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si